”Aπό σήμερα αισθανόμαστε αποκοπή από την πατρίδα”

”Aπό σήμερα αισθανόμαστε αποκοπή από την πατρίδα”

«Αποκοπή και αποξένωσή από την μητέρα πατρίδα» νοιώθουν οι απόδημοι Έλληνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανου Ταμβάκη.

«Η Δημόσια ραδιοτηλεόραση όλα τα χρόνια της λειτουργίας της, αποτελεί την γέφυρα και το συνδετικό κρίκο του απανταχού ελληνισμού με την μητέρα πατρίδα. Είναι γνωστό ότι αυτό που ενώνει τα 7.000.000 των Ελλήνων που ζούμε σε όλα και τα πλάτη της γης, είναι η ελληνική λαλιά.  

Η ΕΡΤ με τα προγράμματα του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης συμβάλλει και συμμετέχει στο εθνικό έργο της διάδοση της γλώσσας, του πολιτισμού των ηθών και των εθίμων μας. Από σήμερα όλοι μας αισθανόμαστε αποκοπή και αποξένωσή από την μητέρα πατρίδα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του από την Αίγυπτο, όπου βρίσκονται τα γραφεία του ΣΑΕ, ο κ. Ταμβάκης.

«Για τους λόγους αυτούς θεωρώ ότι η απόφαση αυτή αποδυναμώνει την διεθνή εικόνα της Ελλάδας και κατηγορηματικά την καταδικάζω και καλώ την κυβέρνηση να αναλογισθεί τον δυσμενή αντίκτυπο στον ελληνισμό απανταχού της γης« καταλήγει ο του ΣΑΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencnet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.