Λεηλατήθηκε εκκλησία 400 ετών στη Βόρειο Ήπειρο

Λεηλατήθηκε εκκλησία 400 ετών στη Βόρειο Ήπειρο

Άγνωστοι λεηλάτησαν για μία ακόμη φορά μια εκκλησία 400 χρόνων στη Μοσχόπολη Κορυτσάς. Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου άγνωστοι πριόνισαν τα κάγκελα της εξωτερικής πόρτας και κατόρθωσαν να αφαιρέσουν σημαντικό μέρος του τέμπλου και των εικόνων, ενώ φεύγοντας πήραν και το χρηματοκιβώτιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η τέταρτη φορά που η συγκεκριμένη εκκλησία γίνεται στόχος κακοποιών, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και σε διάφορα άλλα πολύτιμα αντικείμενα, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πολιτιστικών μνημείων «πρώτης κατηγορίας» και η τελευταία αναστήλωσή της, με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έγινε το 2008.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΕΑΔ, που σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «οι περιπτώσεις κλοπής σε εκκλησίες και άλλα θρησκευτικά κτήρια επαναλαμβάνονται πολύ συχνά, βεβηλώνοντας και θέτοντας σε κίνδυνο εξαφάνισης τις αναντικατάστατες αυτές αξίες της εθνικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς».

Το ΚΕΑΔ ζήτησε αλληλεγγύη από τους πολίτες απέναντι σε αυτές τις πράξεις βίας και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να εξιχνιάσουν, το συντομότερο δυνατόν, όλα αυτά τα περιστατικά, οδηγώντας τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.