ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μακεδόνες από όλο τον κόσμο στο Λιτόχωρο και την Φλώρινα

Μακεδόνες από όλο τον κόσμο στο Λιτόχωρο και την Φλώρινα

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων και για την αντιμετώπιση της ανιστόρητης προπαγάνδας της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, θα ασχοληθεί μεταξύ άλλων, το 67ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 11 Ιουλίου, στο Λιτόχωρο Πιερίας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα εκλεγεί και το νέο προεδρείο της οργάνωσης, που είναι από της μεγαλύτερες της ομογένειας στις Η.Π.Α. Παράλληλα, το Σάββατο 13 Ιουλίου οι σύνεδροι θα παραβρεθούν στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παμμακεδονικών Ενώσεων, που θα διεξαχθεί στην ακριτική Φλώρινα στις 13 και 14 Ιουλίου.

«Οι απανταχού Παμμακεδονικές Ενώσεις στηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελλάδας ενάντια σε κάθε διεθνή, επιθετική και ανιστόρητη προπαγάνδα. Υπερασπιζόμαστε τα δίκαια της γενέτειρας και συμβάλλουμε στην πρόοδο της χώρας μας για ένα καλύτερο μέλλον. Με τα δύο συνέδρια, θέλουμε να δείξουμε την ενότητα και την ζωντάνια του Μακεδονικού Ελληνισμού και να εορτάσουμε όλοι μαζί τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Μακεδονίας» δήλωσε στο protothema.gr η κυρία Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια  Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.

Παράλληλα το τριήμερο 12,13 και 14 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί για 3η συνεχή χρονιά στη Σιταριά Φλώρινας, το «Παμμακεδονικο Αντάμωμα» με τη συμμετοχή 100 και πλέον χορευτικών συγκροτημάτων από ολόκληρη την Μακεδονία.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες» Σιταριάς, έχει αγκαλιαστεί από όλους τους Μακεδονικούς Συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τον μακεδονικό Ελληνισμό.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του δήμου Φλώρινας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.