ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Ομογενής απέδειξε την αθωότητά του μετά από 16 χρόνια φυλακή

ΗΠΑ: Ομογενής απέδειξε την αθωότητά του μετά από 16 χρόνια φυλακή

Την Τετάρτη, ο 72χρονος Γιώργος Σουλιώτης, από το Μοντέστο της Καλιφόρνια, αποφυλακίστηκε μετά από 16 χρόνια στη φυλακή για φόνο και εμπρησμό, με δάκρυα στα μάτια. Αγκάλιασε την οικογένεια του και δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήθελε μόνο να δει τον ήλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Los Angeles Times”, o ομογενής είχε καταδικαστεί σε ισόβια, χωρίς αναστολή, μετά από τη φωτιά σε σπίτι που νοίκιαζε, το 1997 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Μισέλ Τζόουνς, 31 χρονών, και των παιδιών της, του 8χρονου Ντάνιελ και της 3χρονης Αμάντα. Η κατηγορούσα αρχή είχε ζητήσει τη θανατική ποινή.

Ωστόσο, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο ανατράπηκαν τα στοιχεία με βάση τα οποία είχε καταδικαστεί ο 72χρονος για εμπρησμό και κρίθηκε αναξιόπιστος ο αυτόπτης μάρτυρας που είχε καταθέσει για την κατηγορούσα αρχή.

Προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος, ο Γιώργος Σουλιώτης δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια γιατί δεν φρόντισε να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού στο σπίτι στο Μοντέστο που νοίκιαζε στα θύματα. Η μέγιστη ποινή γι’ αυτές τις κατηγορίες είναι 6 χρόνια φυλάκιση. Σε περίπτωση που δεν αποδεχόταν τις κατηγορίες, μια νέα δίκη θα ξεκινούσε τη Δευτέρα και πιθανόν θα την ακολουθούσαν εφέσεις που θα διαρκούσαν πολλά χρόνια.

Η υγεία του 72χρονου είναι κλονισμένη και η οικογένεια του φοβόταν ότι θα πέθαινε στη φυλακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.