ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χάρισε 14.500 ζευγάρια παπούτσια σε ξυπόλητα παιδιά!

Χάρισε 14.500 ζευγάρια παπούτσια σε ξυπόλητα παιδιά!

Γεννημένη στην Αφρική και σήμερα κάτοικος Αυστραλίας, η Βίβιαν Καρτσούνη έτρεχε πριν από τέσσερα χρόνια σε έναν μαραθώνιο στη Νότια Αφρική όταν πρωτοαντίκρισε τα πληγωμένα ποδαράκια των ξυπόλυτων μαθητών, που έτρεχαν δίπλα της. Η εικόνα «καρφώθηκε» στο μυαλό της και όπως δηλώνει στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» κάπως έτσι της γεννήθηκε η ιδέα του φιλανθρωπικού οργανισμού «Παπούτσια για τον Πλανήτη Γη».

Μαζί τον σύντροφό της, Νικ Ντρέιτον, άρχισαν να μαζεύουν παπούτσια από κάθε γωνιά της Αυστραλίας και με αυτά να προσπαθούν να ντύσουν τα πόδια των ξυπόλυτων παιδιών της Αφρικής, αλλά και εκείνων της Αυστραλίας, που ζουν σε απομακρυσμένες γωνιές της χώρας.

«Στα τέσσερα χρόνια ζωής της οργάνωσης έχουμε μοιράσει περί τα 14.500 ζευγάρια παπούτσια, έχουμε κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους» δηλώνει η Βίβιαν στην εφημερίδα και προσθέτει ότι ενώ αρχικά άρχισε να ζητά μόνο αθλητικά παπούτσια από διαφορετικά αθλητικά σωματεία και καταστήματα της Αυστραλίας, τώρα πια τα παπούτσια έρχονται από… μόνα τους και από κάθε γωνιά της χώρας.

«Όλα τα έξοδα μεταφοράς στην Αυστραλία τα πληρώνουμε από την τσέπη μας» διευκρινίζει. Πάντως, πριν από λίγες μέρες βραβεύτηκε για τη δράση της από την αεροπορική εταιρία Jetstar με το βραβείο Flying Start. Το βραβείο θα δώσει στην οργάνωση $15,000 μετρητά, αλλά και αεροπορικά εισιτήρια αξίας επίσης $15,000, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν, όπως λέει η Βίβιαν, για να μεταφέρουν τα παπούτσια εκεί που τα χρειάζονται περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμημα ειδησεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.