ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δεν αναγνωρίζει την παρωδία-απογραφή του Μπερίσα

Δεν αναγνωρίζει την παρωδία-απογραφή του Μπερίσα

Ευτυχώς που υπάρχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας για να αμφισβητήσει την απογραφή-παρωδία του Μπερίσα, και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας αναφερόμενη στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από το Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας τα χαρακτηρίζει ως απαράδεκτα και μη ρεαλιστικά, ενώ η ελληνική οργάνωση Ομόνοια απαιτεί από την αλβανική κυβέρνηση καθώς και από την διεθνή κοινότητα να μην αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται.

Η Ομόνοια πιστεύει ότι το αποτέλεσμα της απογραφής είναι πλαστό σε βάρος όχι μόνον της Ελλάδας, αλλά και της Ορθόδοξης μειονότητας, των Σλαβομακεδόνων και των Μαυροβούνιων, σύμφωνα με τη Θρησκευτική Υπηρεσία Πληροφοριών (VIA), αναφέρει η σερβική Alo!  επικαλούμενη δημοσίευμα του πρακτορείου Τανγιουκ.

Η επίσημη δήλωση της Εκκλησίας που ανακοινώθηκε υπογράφεται από τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

Η Ομόνοια, εξάλλου,  ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια παράλληλη λίστα, προκειμένου να αποδείξει ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν είναι πραγματικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής, στην Αλβανία ζουν 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Καταγράφηκαν 24.360 Έλληνες που αποτελούν το 0,54 τοις εκατό του πληθυσμού, ενώ ελληνικά ομιλεί το 0,15 τοις εκατό, ενώ τα μέσα ενημέρωσης και κάποιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι στην Αλβανία ζουν 300.000 Έλληνες.

Κάποια πολιτικά κόμματα της Αλβανίας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την απογραφή, με το επιχείρημα ότι «αποκαλύφθηκαν οι αξιώσεις και η σοβινιστική συμπεριφορά της Αθήνας και των υπαλλήλων της», γράφει το σερβικό δημοσίευμα.

Όπως βλέπεται η συστηματική προσπάθεια των Αλβανών είναι να “εξαφανίσουν” την δική μας μειονότητα, στην Β.Ηπειρο και να “εμφανίσουν” δική τους στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.