ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η μάχη του Κ. Κατσίφα με τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις – Μόνος κατά όλων ο Ελληνας καταδρομέας!

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η μάχη του Κ. Κατσίφα με τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις – Μόνος κατά όλων ο Ελληνας καταδρομέας!

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη μάχη του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα με τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, συγκλονίζει πραγματικά!

Στο βίντεο, τραβηγμένο μέσα από το καφενείο του χωριού, ακούγεται «καταιγίδα» πυροβολισμών, ενώ εμφανίζεται ο Κατσίφας, ο οποίος είχε υπηρετήσεις στις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, να προσπαθεί να διαφύγει από τους Αλβανούς κομάντο που τον καταδιώκουν.

Το βίντεο μεταδόθηκε από το Open TV.

Ο προέδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, μιλώντας, στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και την εκπομπή Mea Culpa στον ΘΕΜΑ104,6 σχετικά με την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του pronews.gr, ότι ο Βορειοηπειρώτης δολοφονήθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στη καρδιά, αφότου είχε συλληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών που επικαλείται ο Μπάμπης Καραθάνος, οι Αλβανοί αστυνομικοί καταδίωξαν τον Έλληνα πολίτη όταν αυτός αντέδρασε στο κατέβασμα της σημαίας από Αλβανούς αστυνομικούς στο σπίτι του.

Σημειώνεται, ότι ο Κατσίφας είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και σκόπευε να διαφύγει της σύλληψης περνώντας στην Ελλάδα.

Με συνδρομή ελικοπτέρου και δύναμη πολλών δεκάδων ανδρών και επίλεκτων δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας που ήρθαν από τα Τίρανα, οι διώκτες του Κατσίφα τον εγκλώβισαν σε μια αποθήκη στο παλιό υδραγωγείο.

Εκεί, σύμφωνα με τις πηγές του Μ.Καραθάνου, τον εξουδετέρωσαν και μετά «τον έσυραν αιμόφυρτο και στη συνέχεια τον εκτέλεσαν με μία σφαίρα στο κεφάλι και μία στην καρδιά», όπως ακριβώς ανέφερε το ρεπορτάζ του pronews.gr από χθες.

Τις πληροφορίες του Μπάμπη Καραθάνου επιβεβαίωσε και η δημοσιογράφος του himara.gr Αθηνά Κρεμμύδα.

«Πρέπει να βγει η αλήθεια – και όχι όπως στην περίπτωση του Αριστοτέλη Γκούμα, που δολοφονήθηκε πριν επτά χρόνια επειδή μιλούσε ελληνικά στην Χειμάρρα».

Για το κλίμα τρομοκράτησης που εντείνεται τα τελευταία χρόνια στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας από τους Αλβανούς, μίλησε και η δημοσιογράφος Μαριέλα Στεφανλάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλβανικές Αρχές φέρονται να έχουν ειδοποιήσει την οικογένεια του θύματος, πως μπορούν να παραλάβουν τη σορό του από το νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυρόκαστρου, για την ταφή του.

Ωστόσο η οικογένεια αρνείται, υπάρχει άρνηση από την οικογένεια, αναμένοντας ικανοποίηση του αιτήματος για ανεξάρτητη ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη από την Ελλάδα.

Η οικογένεια έχει ζητήσει από την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, να ορίσει ανεξάρτητο πραγματογνώμονα ώστε να πέσει άπλετο φως στα ακριβή αίτια θανάτου.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει πότε θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ ήδη υπάρχει κινητοποίησή σε Ελλάδα και Βόρειο Ήπειρο, ώστε να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο πένθος, ενώ προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ομογενών έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Αργυρόκαστρου.

Ο γιατρός Παντελής Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον νεκρό Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Όπως τόνισε, βρέθηκε όσο το δυνατόν πιο κοντά γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση να πλησιάσει τη σορό.

Παρατήρησε ότι έφερε δύο τραύματα από σφαίρες ένα στον θώρακα κι ένα στο μέτωπο.

Όσον αφορά στα συμπεράσματα για τον τρόπο που σκοτώθηκε ο νεαρός είπε “πυροβολήθηκε στην αρχή γιατί εκεί υπάρχει μεγάλη ποσότητα αίματος. Το παιδί ζωντανό ακόμη σύρθηκε στη βουνοπλαγιά, για 70-80 μέτρα υπάρχει διάσπαρτο αίμα, που δείχνει ότι ζούσε. Από εκεί και πέρα πώς βρέθηκε νεκρό μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε”.

Ωστόσο συμμερίζεται την εικασία ότι ο πυροβολισμός στο μέτωπο είναι μεταγενέστερος και εκτελέστηκε:

“Από τη στιγμή που ήταν βαριά τραυματισμένος και συρόταν και τα ίδια τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κάτι του είπαν και φώναξε ‘ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Ελληνισμός’, μετά από αυτό κατά πάσα πιθανότητα υπήρξε το μοιραίο τέλος” τόνισε ο γιατρός.

Ο πρόεδρος Ένωσης Χιμαριωτών, Σπύρος Κούτουλας ανέφερε:

“Ήταν ένα παιδί που αγαπούσε ίσως υπέρμετρα την πατρίδα του. Μας στεναχωρεί και μας θυμώνει η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του” τόνισε και πρόσθεσε σχετικά με τις δηλώσεις του Έντι Ράμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα:

“Η βαρύτητα των λόγων του Αλβανού πρωθυπουργού μπορεί να κριθεί με βάση τα προηγούμενα λεγόμενά του στο twitter όταν έλεγε ότι την Ακρόπολη την έφτιαξαν Αλβανοί, δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα, δεν διακρίνεται από καμία σοβαρότητα ειδικά για τα θέματα της ελληνικής μειονότητας. Προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι στη Χιμάρα δεν υπάρχει μειονότητα. Από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησής του προσπαθεί με τον Ερντογάν να επιβάλουν σχέδια κατά του Ελληνισμού”.

Και επανέλαβε για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα:

“Είναι ένας άνθρωπος που δεν είχε δώσει δικαίωμα ποτέ σε κανέναν και για τίποτα”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.