Oι Αλβανοί συνεχίζουν να προκαλούν: Πυρπόλησαν σπίτι Βορειοηπεριώτη στους Αγίους Σαράντα

Oι Αλβανοί συνεχίζουν να προκαλούν: Πυρπόλησαν σπίτι Βορειοηπεριώτη στους Αγίους Σαράντα

Σε χωριό της ελληνικής μειονότητας της επαρχίας Λειβαδιάς, κοντά στους Αγίους Σαράντα, χτύπησαν αυτή την φορά συμμορίες αγνώστων. Η Ομόνοια κάνει λόγο για βαρύτατη πρόκληση, καθώς οι άγνωστοι λεηλάτησαν το σπίτι Βορειοηπειρώτη, αφαίρεσαν χρήματα και άλλα αντικείμενο και στην συνέχεια το πυρπόλησαν!

Το ευτύχημα είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, μόνιμος κάτοικος του χωριού Βαγκαλάτες, την ώρα που έδρασαν οι άγνωστοι, απουσίαζε από την οικία του. Αξιοσημείωτο είναι ότι τους τελευταίους μήνες οι κλοπές και οι διαρρήξεις σπιτιών σε όλα τα μειονοτικά χωριά τείνουν να μετατραπούν σε καθημερινό φαινόμενο όπου δεν αποκλείεται να είναι ενορχηστρωμένο.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Ομόνοια, τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, άγνωστοι, προς το παρόν, εισήλθαν στο σπίτι μόνιμου κατοίκου του χωριού, ο οποίος εργάζεται στον τοπικό δήμο. Ο ίδιος απουσίαζε κι έτσι έδρασαν ανενόχλητοι. Αναστάτωσαν όλο το σπίτι, πήραν τα χρήματα που βρήκαν κι άλλα αντικείμενο και φεύγοντας έβαλαν φωτιά στο σαλόνι, προκαλώντας επιπλέον ζημιές.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης Βασίλης Κάγιος επισκέφθηκε το χωριό, όπου συναντήθηκε με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι αναστατωμένοι και εξέφρασε την συμπαράστασή του στον παθόντα.

Προέβη επίσης σε έντονη παράσταση στον επικεφαλής του Τμήματος Αστυνομίας Λειβαδιάς απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση του βαρύτατου αυτού επεισοδίου.

Η Ομόνοια σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για βαρύτατη πρόκληση:
«Αποθρασύνονται οι ποικιλόμορφες και παρακινούμενες συμμορίες που προκαλούν πράξεις λεηλασιών στις κοινότητες της ΕΕΜ.

Τελευταίο κρούσμα το βαρύτατο επεισόδιο σε οικεία νέας σχετικά οικογένειας στο κεφαλοχώρι της περιοχής Λειβαδιάς, Βαγκαλιάτες. Συγκεκριμένα τα μεσάνυκτα Σαββάτου προς Κυριακή, 3 Φλεβάρη, άγνωστοι προς το παρόν εισήλθαν στο σπίτι του μόνιμου κατοίκου και δημοτικού υπαλλήλου, Σ.Τ., ο οποίος έλειπε εκείνο το βράδυ και οι δράστες φαίνεται το είχαν αντιληφθεί. Αφού αναστάτωσαν το εσωτερικό και βρήκαν σύμφωνα με τον κ. Σ.Τ. ικανό χρηματικό ποσό, πυρπόλησαν το σαλόνι προκαλώντας επιπρόσθετες ζημιές.

Ενώ έχουμε πολλά κρούσματα κλοπών είναι πρωτοφανές η πρόκληση πυρκαγιάς που από τύχη δεν κατέστρεψε όλη την οικεία.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΜΟΙΑ κ. Β. Κάγιος επισκέφθηκε το χωριό προκειμένου να βρεθεί κοντά στους αναστατωμένους κατοίκους κι εκφράσει συμπαράσταση στον παθόντα ομογενή Σ. Τ.

Προέβη επίσης σε έντονη παράσταση στον επικεφαλής του Τμήματος Αστυνομίας Λειβαδιάς απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση του βαριού αυτού επεισοδίου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ καταγγέλλοντας το επεισόδιο προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις ύπουλες αυτές πρακτικές καταπίεσης και δημιουργίας συνδρόμου φόβου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: epiruspost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.