Νέα προβοκάτσια των Αλβανών με τις δίγλωσσες πινακίδες στη Δρόπολη (φωτό)

Νέα προβοκάτσια των Αλβανών με τις δίγλωσσες πινακίδες στη Δρόπολη (φωτό)

Νέο «περιστατικό» που δείχνει προβοκάτσια από την πλευρά των Αλβανών, είχαμε με τις δίγλωσσες πινακίδες, αυτή τη φορά στην περιοχή της Δρόπολης όπου διαβιεί μεγάλο μέρος της Ελληνικής Εθνικής μειονότητας.

Όπως παρατήρησαν οι κάτοικοι, οι νέες οδικές πινακίδες που τοποθετήθηκαν στην περιοχή είχαν μεν και την ελληνική γλώσσα, παρόλα αυτά η μετάφραση ήταν αυτολεξεί από τα αλβανικά με αποτέλεσμα να μην βγαίνει κανέναν νόημα!

Οι περιοχές έχουν ελληνικές ονομασίες και έτσι οφείλει να της αναγράφει το αλβανικό κράτος στην ελληνική καθώς μιλάμε για περιοχή όπου ανήκει στην αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος Δρόπολης τοποθετήθηκε επί του περιστατικού:

«Ο Δήμος Δρόπολης μετά από καταγγελίες των δημοτών του και την επιτόπια αυτοψία παρατήρησε ότι το αρμόδιο Υπουργείο για την τοποθέτηση των δίγλωσσων πινακίδων στο χώρο του Δήμου διέπραξε ένα σοβαρότατο λάθος. Τα τοπωνύμια είχαν γραφτεί μεν στα ελληνικά αλλά με διαφορετική έννοια η οποία δεν αντιπροσωπεύει την Ελληνική γλώσσα.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου επικοινώνησε με την ανάδοχη εταιρεία τοποθέτησης πινακίδων και αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις η εν λόγω εταιρεία ανέλαβε την διόρθωση των παραπάνω επιγραφών αφού πρώτα διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος.

Είμαστε πάντα σε επαγρύπνηση και αναμονή για την διόρθωση των επιγραφών.

Σας ευχαριστούμε»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Himara.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.