ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυστραλός ομογενής δημοσιογράφος αποκάλυψε την ταυτότητα του «κρατούμενου Χ»

Αυστραλός ομογενής δημοσιογράφος αποκάλυψε την ταυτότητα του «κρατούμενου Χ»

Ένας Αυστραλός ομογενής δημοσιογράφος, ο Ιάσωνας Κουτσούκης, ανταποκριτής της αυστραλιανής εφημερίδας «The Age» στη Μέση Ανατολή, φέρεται να είναι αυτός που αποκάλυψε την ταυτότητα του 34χρονου Αυστραλο-Ισραηλινού Μπεν Ζίγκιερ, του «κρατούμενου Χ», πράκτορα της Μοσάντ, ο οποίος αυτοκτόνησε σε φυλακή του Τελ Αβίβ.

Ο θάνατος του 34χρονου Αυστραλού Μπεν Ζίγκιερ, ο οποίος εκρατείτο υπό συνθήκες μυστικότητας από τις ισραηλινές αρχές στην φυλακή Aylon κοντά στο Τελ Αβίβ, έχει προκαλέσει σάλο και στην Αυστραλία.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστραλίας τον υποπτεύονταν για μυστικό πράκτορα της Μοσάντ.

Το 2010, όταν ο Κουτσούκης τον συνάντησε στην Ιερουσαλήμ τον ρώτησε αν ήταν πράκτορας της Μοσάντ και ο Ζίγκιερ, αν και το διέψευσε, έγινε ιδιαίτερα εχθρικός μαζί του.

Το θάνατο του 34χρονου Αυστραλο-ισραηλινού αποκάλυψε το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο ABC δίνοντας την πληροφορία ότι ήταν πράκτορας της Μοσάντ. Ο κρατούμενος αυτοκτόνησε πριν από δύο χρόνια σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ισραήλ και μόλις αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, διότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε μυστική σύσκεψη με διευθυντές των εθνικών MME με αίτημα να μην αναπαράγουν ούτε και να αναφέρουν την υπόθεση, διότι όπως ειπώθηκε «Θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες».

Το 2010, λίγο μετά τη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς Μαχμούντ αλ-Μαμπχούχ στο Ντουμπάι, όταν αποκαλύφθηκε ότι τρεις εκ των υπόπτων χρησιμοποίησαν αυστραλιανά διαβατήρια για να ταξιδέψουν στο Ντουμπάι παραποιώντας τις ταυτότητες Αυστραλών πολιτών, ο Ζίγκιερ μπήκε στη λίστα των υπόπτων για κλοπή ταυτότητας από την Αυστραλιανή Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών (ASIO).

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο «κρατούμενος Χ» (όπως έγινε γνωστός) δεν βγήκε ποτέ από την απομόνωση, δεν δέχτηκε ποτέ επισκέψεις και ήταν υπό διαρκή επιτήρηση, καθώς στα κελιά υπάρχει σύστημα παρακολούθησης. Οι φύλακες δεν γνώριζαν το όνομά του, ούτε και τους λόγους κράτησής του, ενώ κανείς άλλος συγκρατούμενός του δεν τον είχε δει ούτε ακούσει ποτέ γι’ αυτόν.

Ανεξήγητο παραμένει το πώς κατάφερε να απαγχονιστεί ο αόρατος «κρατούμενος του κελιού 15», αν πράγματι αυτοκτόνησε και, κυρίως, ποιος ήταν ο λόγος που υπέστη αυτή την πρωτοφανή μεταχείριση από το δικαστικό σύστημα του Ισραήλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.