Ομάδα Αλβανών: «Να φύγει ο Έλληνας πρόξενος από το Αργυρόκαστρο – “Τρομοκράτης” ο Κ. Κατσίφας» (φώτο)

Ομάδα Αλβανών: «Να φύγει ο Έλληνας πρόξενος από το Αργυρόκαστρο – “Τρομοκράτης” ο Κ. Κατσίφας» (φώτο)

Προκλητικότητα δίχως προηγούμενο από ομάδα Αλβανών με την ονομασία «Djemtë e laberisë»/ «Οι νέοι της Λαπουριάς», η οποία ζητάει την απομάκρυνση του Έλληνας προξένου από το Αργυρόκαστρο, ενώ ταυτόχρονα αναφέρει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ως «τρομοκράτη με το Καλάσνικοφ».

Με αφορμή ένα βίντεο του γνωστού Αλβανού εθνικιστή δημοσιογράφου- προπαγανδιστή, του τηλεοπτικού καναλιού Top Channel, Μαρίν Μέμα, που αναφέρεται στα ελληνικά χωριά της νότιας Αλβανίας – Βορείου Ηπείρου, μια ομάδα Αλβανών εθνικιστών που φέρει την ονομασία «Djemtë e laberisë»/ «Οι νέοι της Λαπουριάς», σε ιστοσελίδα που δημιούργησε πρόσφατα αναφέρει ότι θα προβούν σε διαμαρτυρίες για την απομάκρυνση του Έλληνα προξένου στο Αργυρόκαστρο.

Αναφέρεται μάλιστα στο Δήμο Φοινικαίων ότι «δεν χρησιμοποιεί καν την αλβανική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα», ενώ ο Δήμος της Δρόπολης «έχει προβεί σε διαγωνισμό για πανό και αφίσες με τον τρομοκράτη με το Καλάσνικοφ, Κατσίφα, με τα χρήματα των Αλβανών φορολογουμένων».

Συνεχίζει, «στήνει προτομές και μνημεία ανθρώπων που έχουν σκοτώσει και δολοφονήσει Αλβανούς σε όλο το νότο της χώρας».

Το κείμενο παραπέμπει στο ντοκιμαντέρ «Grupe GREKE greqizojnë fshehtas SHQIPËRINË» που αναφέρει ότι ελληνικές ομάδες ελληνοποιούν κρυφά την Αλβανία όπως αναφέρει το “Βαλκανικό Περισκόπιο”.

«Εμείς ως πατριωτικός σύλλογος «Djemtë e laberisë», καλούμε το αλβανικό κράτος να απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο και να τον αντικαταστήσει με έναν δημοκρατικό και ευρωπαϊκό πρόξενο».

«Εάν το κράτος δεν απομακρύνει αυτόν τον πρόξενο από το Αργυρόκαστρο, τότε ο τελευταίος θα αντιμετωπίσει μαζικές διαμαρτυρίες στην πόρτα του προξενείου για μήνες χωρίς να του επιτραπεί να λειτουργήσει μέχρι να φύγει».

Το αλβανικό ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ομιλίες με κρυφή κάμερα στο προξενείο του Αργυρόκαστρου με έναν Αλβανό κάτοικο ονόματι Gremo Odhisea του οποίου ανακλήθηκε η ‘θεώρηση ομογενειακού τύπου’ που του είχε χορηγηθεί λόγω προώθησης αλβανικής προπαγάνδας στα ελληνικά χωριά της περιοχής Αργυρόκαστρου.

Αυτός έφερε, μάλιστα, κρυφή κάμερα κατά την επίσκεψή του στο προξενείο, κατέγραψε τις συνομιλίες και προφανώς τις παρέδωσε στον εθνικιστή δημοσιογράφο του Top Channel για να ετοιμάζει το προπαγανδιστικό υλικό του…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.