ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Το τελευταίο αντίο στον Άντριου Άθενς

Το τελευταίο αντίο στον Άντριου Άθενς

Πολλοί Ελληνοαμερικανοί παράγοντες αποχαιρέτησε χθες τον “πατριάρχη” της Ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, υπεύθυνου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνου Τσιάρα, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τελέστηκε στην εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Σικάγο η κηδεία του ‘Αντριου ‘Αθενς.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και ο Μητροπολίτης Σικάγου Ιάκωβος. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν αρκετά στελέχη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο ‘Αντριου ‘Αθενς, πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, την περασμένη Πέμπτη. Από το 1974, μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ταυτίστηκε με την οργανωμένη Ομογένεια των ΗΠΑ και κατόπιν με την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού του απανταχού Ελληνισμού. Έφερε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του ΣΑΕ.

Για το εθνικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του τιμήθηκε από κυβερνήσεις και οργανισμούς σε ΗΠΑ, Ελλάδα, Κύπρο, καθώς και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Άντριου ‘Αθενς (Ανδρέας Αθανασούλας, του Αριστείδη) γεννήθηκε το 1922 στο Σικάγο των ΗΠΑ από γονείς Έλληνες μετανάστες. Το πλούσιο σε προσφορά έργο του προς τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία επάξια τον κατατάσσει στις εξέχουσες ηγετικές προσωπικότητες του Ελληνισμού της Διασποράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.