ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Βορά στις διαθέσεις των Αλβανών κακοποιών οι Έλληνες ομογενείς – Συμμορίες κάνουν «πλιάτσικο» σε σπίτια

Βορά στις διαθέσεις των Αλβανών κακοποιών οι Έλληνες ομογενείς – Συμμορίες κάνουν «πλιάτσικο» σε σπίτια

Έναν πραγματικό τρόμο ζουν οι Έλληνες ομογενείς στην Αλβανία, καθώς τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει, με συμμορίες να κάνουν «πλιάτσικο» στα σπίτια τους.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι όσα συνέβησαν το τελευταίο 48ωρο στο χωριό Κρανία του Δήμου Φοινικαίων, όπου συμμορίες Αλβανών «μπούκαραν» σε σπίτια Ελλήνων, άρπαξαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας και τράπηκαν σε φυγή.

Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των ομογενών κατοίκων, οι Αρχές της γειτονικής χώρας δεν έδειξαν καμία απολύτως διάθεση διερεύνησης των περιστατικών. Όπως εκτιμούν άτομα που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα, σκοπός των λεηλασιών δεν είναι μόνο το «πλιάτσικο» στα σπίτια, αλλά ο εκφοβισμός των ομογενών, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

«Σαν να μην έφταναν οι κλοπές, προκάλεσαν και καταστροφές στις οικοδομές. Οι συγκεκριμένες διαρρήξεις δεν χαροποιούν μόνον τους φυσικούς συντελεστές τους. Κάποιοι άλλοι θα είναι ικανοποιημένοι με το ότι οι άνθρωποί μας που μοχθούν για να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα βλέπουν να είναι στο έλεος των συμμοριών», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της ομογένειας Himara.gr.

Και καταλήγει, σχολιάζοντας πως «οι ακραίοι σοβινιστικοί κύκλοι των Τιράνων είναι οι ηθικοί αυτουργοί, καθώς ποτέ δεν εγκατέλειψαν τον διπλό τους στόχο να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό από τα πατρογονικά μας εδάφη και να συνεχίσουν να εγκαθιστούν έποικους. Όμως, θα θέλαμε να τους κάνουμε γνωστό κάτι που πρωτοείπαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι: “Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει…”».

Δίωξη στην οικογένεια Κατσίφα

Την ίδια ώρα, στο Δήμο Δρόπολης έγινε στόχος της αλβανικής Δικαιοσύνης και η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο Βουλιαράτι, η οποία καλείται να δικαστεί από το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία της παράνομης οικοδομικής εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που θέλησε να τοποθετήσει η οικογένεια στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιος της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, για ακόμη μία φορά, πόσο απροστάτευτοι είναι οι ομογενείς απέναντι στην αλβανική αυθαιρεσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.