ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βαλτιμόρη: Κατηγορούν ελληνικό εστιατόριο για ρατσισμό γιατί δεν αφήνει να μπουν με αθλητική περιβολή ομάδων! (βίντεο)

Βαλτιμόρη: Κατηγορούν ελληνικό εστιατόριο για ρατσισμό γιατί δεν αφήνει να μπουν με αθλητική περιβολή ομάδων! (βίντεο)

Tις τελευταίες ημέρες, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση περί ρατσιστικής αντιμετώπισης ελληνικού εστιατορίου, στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, βίντεο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στα social media, έδειχνε τον μάνατζερ του εστιατορίου «Ouzo Bay» να λέει στη Μάρσια Γκράντ και στο γιο της ότι δεν μπορούν να γευματίσουν στο μαγαζί.

Ο μάνατζερ αιτιολόγησε την συμπεριφορά του λέγοντας, πως ο ενδυματολογικός κώδικας του εστιατορίου απαγορεύει την αθλητική ένδυση και ο γιος της Γκράντ φορούσε αθλητικά ρούχα.

Η Μάρσια, ωστόσο κατέγραφε το συμβάν, με την κάμερα, όπου έδειξε ένα λευκό παιδί που φορούσε παρόμοια ρούχα και μόλις είχε τελειώσει το γεύμα του σε εξωτερικό τραπέζι του εστιατορίου.

Μετά από σχετική έρευνα, δύο διευθυντές που εμπλέκονται στο συμβάν, απολύθηκαν, σύμφωνα με την Atlas Restaurant Group, η οποία βρίσκεται πίσω από το Ouzo Bay και 19 άλλα εστιατόρια στη Φλόριντα, το Μέριλαντ, το Τέξας και την Κολούμπια. Η εταιρεία που εδρεύει στη Βαλτιμόρη είχε επίσης προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Μάρσια Γκραντ, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

«Είμαστε αηδιασμένοι από το περιστατικό και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη από τη Μάρσια Γκραντ, τον γιο της και απ’ όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτή την οδυνηρή εμπειρία. Αξιζαν τα καλύτερα», αναφέρει το Atlas Restaurant Group. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα εξαιρέσει παιδιά κάτω των 12 ετών από τον ενδυματολογικό κώδικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/RexChapman/status/1275447817952129025

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.