ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν.Υόρκη: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον ομογενή Γ.Ζαπάντη (βίντεο)

Ν.Υόρκη: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον ομογενή Γ.Ζαπάντη (βίντεο)

«Ράγισαν» καρδιές, στο τελευταίο αντίο του Γιώργου Ζαπάντη, του ομογενή ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια σύλληψης από Αμερικανούς αστυνομικούς στην Νέα Υόρκη. Να υπενθυμιστεί, πως τον χτύπησαν αρκετές φορές με τέιζερ.

Στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ενώ τραγικές φιγούρες η μητέρα και η αδερφή του.

Σύμφωνα με το ΑΝΤ1, ο Ιερός Ναός του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιστοουν γέμισε με δεκάδες ομογενείς, οι οποίοι καυστηριάστηκε η απουσία των επίσημων φορέων της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και των Ελληνομαερικανών πολιτικών που εκλέγονται στην συγκεκριμένη περιφέρεια.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ομιλία του τόνισε πως: «αποχαιρετούμε ένα νέο παιδί, ένα παιδί της ομογένειας, που είναι σκληρός παραλογισμός τον στέρησε από την οικογένειά του».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «σαν κοινότητα και αμερικανική κοινωνία είμαστε θυμωμένοι για την απώλειά του και προέτρεψε τους πάντες να μην το ξεχάσουν όχι για να εκδικηθούμε αλλά για να προλάβουμε τον άδικο χαμό και άλλων».

Επίσης, το STAR αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε: «δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος. Δεν υπάρχει πιο αφύσικο πράγμα μία μητέρα να κηδεύει το παιδί της. Η φύση είναι τα παιδιά να κηδεύουν τους γονείς τους. Είμαστε τόσο λυπημένοι, απογοητευμένοι και πολλές φορές και θυμωμένοι για την αδικία».

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του Ελληνοαμερικανού, Αθανασία Ζαπάντη, απαιτεί δικαίωση και δεν μπορεί να ηρεμήσει όσο ξέρει πώς οι αστυνομικοί που της πήραν τον γιο της, δεν τιμωρήθηκαν.

Η οικογένεια προσέλαβε ανεξάρτητο ιατροδικαστή, ο οποίος έκανε την νεκροψία και το πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου 30 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.