Εκδηλώσεις και παρέλαση για την Εθνική Επέτειο στο Μόντρεαλ

Εκδηλώσεις και παρέλαση για την Εθνική Επέτειο στο Μόντρεαλ

Ξεκίνησαν στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία στο Μόντρεαλ, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καναδά κ.Σωτηρίου., με αρχιερατική λειτουργία και δοξολογία υπέρ των πεσόντων αγωνιστών του 1821. 

Με τελετάρχη τον ελληνοκαναδό βουλευτή της Εθνοσυνέλευσης του Κεμπέκ Τζέρρυ Σκλαβούνο, παρόντος του Μητροπολίτου Καναδά κ. Σωτηρίου, επισήμων του Κεμπέκ, του Καναδά και μελών της ελληνικής παροικίας πραγματοποιήθηκε αργότερα η λαμπρή παρέλαση στη λεωφόρο Ζάν Ταλόν του Μόντρεαλ για την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας , παρουσία 3.000 παρατηρητών περίπου.

Ο νεφελώδης ουρανός της πόλης δεν εμπόδισε τη μεγαλοπρεπή παρέλαση των Ελληνικών σχολείων, των Ελληνικών Κοινοτήτων και των εθνικοτοπικών συλλόγων με συνθήματα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και το έπος του 21.

Οι εορτασμοί έκλεισαν με τη δεξίωση που παρέθεσαν από κοινού ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Θάνος Καφόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νίκος Παγώνης προς τιμήν του Ελληνισμού στο Ελληνικό Κέντρο του Μόντρεαλ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.