ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε την επέτειο του 1821

Ο Ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε την επέτειο του 1821

Ο Ελληνισμός της Αλβανίας γιόρτασε και φέτος, με τον δικό του τρόπο την επέτειο του 1821. Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και κορυφώθηκαν χθες.  

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος βρέθηκε κοντά στον Ελληνισμό της Αλβανίας, με αφορμή την ιστορική επέτειο, κι επισκέφθηκε την Κορυτσά, όπου επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο και το Εθνικό Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης, μετέβη στη Μητρόπολη Κορυτσάς, προκειμένου να παραστεί στη λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και παρακολούθησε τη μαθητική γιορτή για την Εθνική Επέτειο στο σχολείο «Όμηρος».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος συνοδευόταν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κ.

Γκιουλέκα, Ευ. Κωνσταντινίδη και Μ. Αντωνίου, καθώς και τους Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Κατά την επίσκεψή του στην Κορυτσά, ο υπουργός επισκέφθηκε και το καταστραμμένο από πυρκαγιά σπίτι, όπου έμενε ως πρόξενος της Ελλάδας ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης.

Στις υπόλοιπες περιοχές με αμιγώς ελληνικό πληθυσμό, τις εκδηλώσεις είχαν αναλάβει πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς, σχολεία κ.λπ.

Το Σάββατο, 23 Μαρτίου, εορταστικές εκδηλώσεις οργάνωσε στους Αγίους Σαράντα το Κόμμα των Ελλήνων (Ε.Ε.Μ.Μ), το οποίο γιόρτασε ταυτόχρονα και την τρίτη επέτειο από την ίδρυσή του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Αργυρόκαστρο, ο σύνδεσμος Φίλιας Αλβανίας – Ελλάδας, σε συνεργασία με την τοπική οργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και το Τμήμα Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου, οργάνωσαν εορταστική βραδιά αφιερωμένη στην ιστορική επέτειο.

Ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Ν. Κοτροκόης.

Οι τοπικές οργανώσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στους Αγίους Σαράντα και Χιμάρα οργάνωσαν, την Κυριακή, τις δικές τους εκδηλώσεις.

Χθες, εξάλλου, στη Δερβιτσιάνη, έγινε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και ακολούθησαν επετειακές ομιλίες.

Στα Τίρανα, συνεχίζεται η βδομάδα “Ελληνική Άνοιξη Πολιτισμού στην Αλβανία”, η οποία διοργανώνεται για δεύτερη φορά φέτος με πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή Ελλήνων και Αλβανών εκπροσώπων.

Οι εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της Επανάστασης του 1821 κορυφώθηκαν, χθες, με τη δεξίωση που παρέθεσε στην αλβανική πρωτεύουσα ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Λ. Ροκκανάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.