ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε τους αγωνιστές του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα

Ο ελληνισμός της Αυστρίας τίμησε τους αγωνιστές του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα

Το κουράγιο και την έμπνευση που δίνει στον λαό της Κύπρου, για τη συνέχιση του αγώνα του για την απελευθέρωση του τόπου και την αποκατάσταση των δικαίων του, η αναφορά στον ηρωικό Απελευθερωτικό Αγώνα 1955-1959 ενάντια στη βρετανική αποικιοκρατία, τόνισε ο πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία Ιωάννης Αδάμ, στην ομιλία του για την κυπριακή εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου, στο αρχιερατικό τρισάγιο που τελέστηκε στον ιστορικό ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου στη Βιέννη, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αυστρίας- έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης, Αρσένιου.

Η άρρηκτη ενότητα του λαού της Κύπρου γύρω από την ηγεσία του, υπήρξε, εκτός της αποφασιστικότητας, της ετοιμότητας για θυσία και της κινητοποίησης ολόκληρης της κοινωνίας, η προϋπόθεση για την επιτυχία του Απελευθερωτικού Αγώνα, επισήμανε ο Κύπριος πρόξενος, παραπέμποντας σε μερικά ονόματα-σύμβολα εκείνων που έδωσαν τότε τη ζωή τους για την ελευθερία.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Αρσένιος, στη δική του ομιλία, αναφέρθηκε στη σημασία της απότισης τιμής σε εκείνους που έπεσαν για τα εθνικά ιδεώδη στους αγώνες του έθνους, στον ηρωισμό του και στην αυτοθυσία χιλιάδων αγωνιστών για την ανεξαρτησία, ελευθερία και δημοκρατία της πατρίδας τους. Η Κύπρος περνά και τώρα δύσκολες στιγμές και η λύση που της επιβλήθηκε είναι άδικη, όμως, πάνω από τους νόμους της πολιτικής, υπάρχει ο ηθικός και πνευματικός νόμος που θα επαναφέρει το Δίκαιο, τόνισε ο μητροπολίτης.

Ο ενθουσιασμός της νεολαίας για ελευθερία, η πίστη μέχρι θανάτου των αγωνιστών στον όρκο τους, ο σιωπηλός ηρωισμός των γονιών να κρύψουν τον πόνο τους και η υπομονετική καρτερία του λαού, σήκωσαν αγόγγυστα το βάρος της ιστορικής μοίρας, επισήμανε ο πρόεδρος του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου Βιέννης, ο διεθνώς γνωστός Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης.

Ο αγώνας δεν τελείωσε, γιατί ακόμα η Κύπρος είναι μια κατεχόμενη χώρα, με τους Τούρκους να κατέχουν παράνομα το μισό νησί και τους Ευρωπαίους τραπεζίτες το άλλο μισό, διαμήνυσε ο Κύπριος καλλιτέχνης ο οποίος στη συνέχεια ερμήνευσε το αντιστασιακό δημώδες τραγούδι “Ο Ραγιάς”.

Στο αρχιερατικό τρισάγιο για τους ήρωες του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόξενος της Ελλάδας στην Αυστρία Δημήτρης Δασκαλάκης, ο πρώην πρεσβευτής της Ελλάδας στη Σλοβακία Βασίλειος Εικοσιπένταρχος, εκπρόσωποι των ελληνικών και κυπριακών υπηρεσιών, αλλά και των ομογενειακών φορέων στη Βιέννη, και πολλά μέλη της ομογένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.