ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κάνει ταξίδι στο Φανάρι

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα κάνει ταξίδι στο Φανάρι

Σύμφωνα με Ιεράρχες, η επίσημη εξήγηση είναι πως πηγαίνει προκειμένου να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη το θέμα της αντιπαλότητας των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Ιεροσολύμων.

Η απόφαση αυτή της Αγίας και Ιεράς Συνόδου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας να εκλέξει Αρχιεπίσκοπο με δικαιοδοσία το Κατάρ ενόχλησε σφόδρα το Πατριαρχείο Αντιοχείας, το οποίο από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το Κατάρ ανήκει στη δική του δικαιοδοσία.

Πάντως ο λόγος αυτός, ο οποίος παρουσιάζεται ως αιτία για το ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι μοιάζει πιο πολύ ως αφορμή. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί εκ νέου και το θέμα των Νέων Χωρών και η επιλογή των εκει Μητροπολιτών. Θα δούμε αν είναι έτσι τα πράγματα…

Υπενθυμίζεται πάντως πως το ζήτημα αυτό είχε προκαλέσει παλιότερα σφοδρή αντιπαράθεση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Οπως και να έχει το ταξίδι του κ. Ιερώνυμου έχιε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναμένομεν τα νεώτερα….

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.