Εγκλωβισμένοι στη Δροσοπηγή – Τρεις τραυματίες μεταφέρονται στο ΚΑΤ (upd2)

Εγκλωβισμένοι στη Δροσοπηγή – Τρεις τραυματίες μεταφέρονται στο ΚΑΤ (upd2)

(Ανανέωση)Αναφορές για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Δροσοπηγής έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN με τους εθελοντές και πυροσβέστες να βρίσκονται στις αρχικές προσπάθειες για να τους διασώσουν ενώ ήδη έχουμε τρεις τραυματίες.

Τρία άτομα που φέρουν ελαφρά εγκαύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΚΑΤ από την περιοχή της Δροσοπηγής. Ήδη στο σημείο κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ δέχεται κλήσεις για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα.

Αναπτύσσει δυνάμεις, ασθενοφόρα και πληρώματα, στα διοδια των Αφιδνων και του Αγιου Στεφάνου.

Εκτιμάται πολυ δυσκολο βραδυ και αναμένεται να μπει εκτάκτως σε εφημερία νοσοκομειο της Αττικής εαν χρειαστεί για την αντιμετώπιση ασθενών.

Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ στην περιοχή έχουν αυξηθεί. Δύο μοτοσικλέτες άμεσης επέμβασης, 7 ασθενοφόρα και μια κινητή ιατρική μονάδα.

Λόγω της αυξημένων κλήσεων στο ΕΚΑΒ για περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημερευσης του ΓΝ «Σισμανόγλειο».

Για τα περιστατικά εγκαυμάτων δόθηκε εντολή ενεργοποίησης – έκτακτης εφημέρευσης της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής – Εγκαυμάτων του ΓΝ ΚΑΤ

Στις περιοχές της πυρκαγιάς βρίσκονται 2 μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ, 1 Κινητή Ιατρική Μονάδα και 7 ασθενοφόρα.

Στην Αττική εφημερεύουν τα Νοσοκομεία «Ιπποκράτειο», «Ερυθρός», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο».


Σε ζωντανή σύνδεση ο δήμαρχος Ωροπού δήλωσε ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και επομένως αν και έχει δοθεί η εντολή για εκκένωση δεν μπορεί να γνωρίζει κάποιος αν γύρισε να πάρει κάτι από τα υπάρχοντά του.

Η παρουσία τουλάχιστον ενός εγκλωβισμένου επιβεβαιώνεται και από την Πυροσβεστική και ήδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού του.

Η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι έχουν δυναμώσει οι άνεμοι στην περιοχή ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν απομακρυνθεί οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και μάχη με την πυρκαγιά δίνουν μόνο τα εναέρια μέσα θα μπορούν να επιχειρούν έως τη Δύση του Ηλίου.


Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής ενώ την μάχη δίνουν μετά την ανύπαρκτη κυβερνητική προετοιμασία σχεδόν μόνο επίγειες δυνάμεις και εθελοντές που λαμβάνουν εννοείται υποστήριξη από την… αστυνομία.

Ο Αντιδήμαρχος Κρυονερίου δήλωσε ότι οι φωτιές σχεδόν έχουν περικυκλώσει τον οικισμό.

Στην Δροσοπηγή, η πυρκαγιά έχει ένα πολύ μεγάλο μέτωπο που εκτείνεται στο τρίγωνο από τον οικισμό Δροσοπηγή, τα πρώην βασιλικά ανάκτορα του Τατοΐου και το Κατσιμίδι, βόρεια του Κρυονερίου. Οι φλόγες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο Κατσιμίδι αλλά κατευθύνονται σε αυτό.

Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι απομακρύνονται από το Κρυονέρι αλλά και τις Αφίδνες των οποίων οι κάτοικοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής εστιάζονται στο να σταματήσουν την πορεία της φωτιάς καθώς αν περάσει την κορυφογραμμή θα κινδυνεύσει άμεσα η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Η κατάσταση εξελίσσεται σε εφιάλτη, καθώς οι φλόγες είναι τεράστιες και είναι σχεδόν αδύνατον να ελεγχθούν.

Τα εναέρια μέσα για ένα μέτωπο γίγας και το οποίο μεγαλώνει ανέρχονται σε δύο ελικόπτερα και ένα με δύο Canadair. Και όλα αυτά μια ανάσα από το να περάσουν οι φλόγες στον κύριο αστικό ιστό!

Επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιχειρήσουν λόγω της κατάστασης και απομακρύνονται με τις εναέριες δυνάμεις να είναι οι μόνες που μπορούν να επιχειρήσουν, ωστόσο μόνο για τρεις ώρες ακόμα δηλαδή μέχρι λίγο μετά τις 20.30 και τη Δύση του Ηλίου.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική ενότητα Κρυονερίου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Δροσοπηγή και ζητούν από τους οδηγούς να κάνουν αναστροφή και να εκκενώσουν την περιοχή.

Το 112 στέλνει τους πολίτες στην Αθήνα

Μάλιστα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, ενώ αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται προς το Κρυονέρι.

«Αν βρίσκεστε στη Δροσοπηγή εκκενώστε τώρα προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών_Λαμίας», τονίζει μεταξύ άλλων το 112.

Χτυπούν οι καμπάνες στο Κρυονέρι για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, με τις φλόγες να έχουν φτάσει μέχρι τη Βαρυμπόμπη.

Οι καμπάνες των εκκλησιών της περιοχής χτυπούν και καλούν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή υπό το φόβο της πύρινης λαίλαπας.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Διονύσου στον ΣΚΑΪ, Γιάννης Καλαφατέλης η φωτιά απέχει μόλις 100 μέτρα από τη Δημοτική ενότητα Κρυονερίου.

Αναζωπύρωση σημειώθηκε σε τρία μέτωπα στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Νωρίτερα το μεσημέρι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. Σημειώνεται πως η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώθηκε μέσα στα πρώην βασιλικά κτήματα και η τρίτη στο ρέμα της Χελιδονούς, ανάμεσα στις Αδάμες και το αεροδρόμιο Τατοΐου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η αναζωπύρωση κοντά στις Αδάμες προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. Και οι τρεις νέες φωτιές καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν μείνει ανέγγιχτα μέχρι στιγμής.

Ξεκίνησε η εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Με τη φωτιά εξαιτίας των ανέμων που πνέουν να αλλάζει συνεχώς πορεία, με αποτέλεσμα πότε να κατευθύνεται προς Ιπποκράτειο Πολιτεία και πότε προς βασιλικά κτήματα, έχει ξεκινήσει μετά από μήνυμα του 112, η σταδιακή εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας.

Από την Αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία προς την Βαρυμπόμπη, στους εξής δρόμους:

• Κόμβο Βαρυμπόμπης- Ερυθραίας

• Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (ταβέρνα Χάνι)

• Τατοΐου από την Λ. Κύμης

• Λεωφόρο Κρυονερίου από την συμβολή μες την Ανοίξεως

• Ιπποκράτους από την συμβολή με την οδό Αριστογείτονος

• Ε.Ο. Μαλακάσας Ωρωπού από την συμβολή με την οδό Καβάφη

• Πάρνηθος από την συμβολή με την οδό Αγίας Τριάδος

• Δροσοπηγής από το ύψος της εθνική οδού Αθηνών- Λαμίας

• Τατοΐου από την οδό Ερυθραίας

• Μουσών από την οδό Ορφέως

• Τατοΐου από το ύψος της νότιας πύλης του αεροδρομίου

• Τατοΐου από το ύψος του Ιερού Ναού Αποστόλου Πέτρου και Παύλου

• Λεωφόρο Κρυονερίου από Λεύκης

• ΕΟ Μαλακάσας -Σκάλας Ωρωπού από την οδό Ανεξαρτησίας

• Ανισόπεδο κόμβο Κρυονερίου- οδό Μακεδονίας

• Ανισόπεδο κόμβο Κρυονερίου, οδό Τυρταίας

• Αγίου Μερκουρίου από την οδό Αγίας Τριάδος

• Ανώνυμη Οδό από την περιοχή Σφενδάλη προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.