Σεισμός στην Κρήτη: Ξεπέρασαν τα 4 χιλιάδες τα ακατάλληλα κτίρια στο Ηράκλειο

Σεισμός στην Κρήτη: Ξεπέρασαν τα 4 χιλιάδες τα ακατάλληλα κτίρια στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι αυτοψίες του κλιμακίου των μηχανικών στις σεισμόπληκτες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, με 4.374 κτίρια να έχουν κριθεί ήδη ακατάλληλα.

Ήδη, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Υποδομών, έχουν ελεγχθεί συνολικά 7.561 κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) στις σεισμόπληκτες περιοχές των δήμων Μινώα Πεδιάδος, Αρχανών Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γόρτυνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις 7.561 αυτοψίες σε κτίρια:

  • Οι 6.256 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173.
  • Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 181 από τις 437 αυτοψίες, ενώ σε 548 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 453 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.