Ε.Λέκκας για νέα καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια: «Χρειάζονται στοχευμένα έργα, που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες»

Ε.Λέκκας για νέα καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια: «Χρειάζονται στοχευμένα έργα, που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες»

Την ανάγκη για στοχευμένα και καινοτόμα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα, επεσήμανε ο πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Οργανισμού, Ευθύμης Λέκκας, μιλώνταςστην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» στο OPEN, με αφορμή τις καταστροφές στην Βόρεια Εύβοια από την κακοκαιρία «Αθηνά».

«Αναμφίβολα είχαμε μια μεγάλη βροχόπτωση στην περιοχή, η οποία προκάλεσε όλα αυτά τα φαινόμενα, αλλά θα πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε τα πράγματα από την αρχή. Ότι χρειάζονται στοχευμένα έργα σε συγκεκριμένες περιοχές, καινοτόμα έργα που θα αποτρέψουν τις πλημμύρες. Θα έπρεπε να γίνουν καινοτόμα έργα, σε πολύ επιλεγμένα σημεία, παρεμβάσεις της κοίτης, εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η μορφολογία και η γεωλογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων» είπε αρχικά.

Όπως είπε, πήγαμε σε μια ολιστική κατάσταση, που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. «Δεν μπορούμε να προλάβουμε, δεν έχουμε δυνατότητες να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή, πρέπει να παρέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία», εξήγησε.

Μάλιστα, επεσήμανε πως η ομάδα του είχε προτείνει συγκεκριμένες λεκάνες για να γίνουν παρεμβάσεις. «Αντί αυτού πήγαμε σε ολιστικές καταστάσεις, που δεν βοηθάνε. Στην Κύπρο, μέσα σε δύο μήνες έγιναν στοχευμένα έργα. Εδώ δεν έγιναν αυτά τα έργα, προσπαθούμε να κάνουμε γενικότερο σχεδιασμό, αλλά προς ώρας πρέπει να κάνουμε ειδικότερο σχεδιασμό» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.