ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Κρήτη: Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Μαλεβίζι λόγω του ισχυρού σεισμού

Κρήτη: Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Μαλεβίζι λόγω του ισχυρού σεισμού

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ -ΜΕΑ.

Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις 27 Σεπτεμβρίου και κινητοποιήθηκε εκ νέου η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και δίκτυα

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν προκειμένου να γίνει επανέλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια με άμεση προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

Παράλληλα, έλεγχος πραγματοποιείται και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και στις γεωτρήσεις του Δήμου, από την αρμόδια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Η Πολιτική Προστασία του Μαλεβιζίου λειτούργησε άμεσα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για αναφορές ζημιών σε κτίρια και οικίες (2813-400650) το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 19.00 σήμερα.

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα για τη δήλωση των ζημιών

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να δηλώνουν ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και κτίρια, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου όσο και μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Μαλεβιζίου».

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδική φόρμα με τίτλο «On line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό» όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία που απαιτούνται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα Πιστοποιητικά και στη συνέχεια Έκτακτα Αιτήματα και On Line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό. Ειδικά για την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αναβάθμιση της εφαρμογής μέσω play store ή app store.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.