Ηράκλειο: Κατολισθήσεις λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας – Προβλήματα στα οδικά δίκτυα

Ηράκλειο: Κατολισθήσεις λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας – Προβλήματα στα οδικά δίκτυα

Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία και στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αρκετές περιοχές στο Νότιο μέρος να έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, σε οικισμούς των Δήμων Φαιστού, Γόρτυνας και Μινώα Πεδιάδος οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία, όπως στο δρόμο από το Αρκαλοχώρι προς τη Βιάνο στο ύψος της γέφυρας Ινίου, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς τον Αχεντριά, το δρόμο από Βαγιωνιά προς Λέντα ενώ τεράστιοι όγκοι νερού -όπως είπε ο κ. Συριγωνάκης- κατεβάζουν φερτά υλικά από τα βουνά στην περιοχή των Καμαρών όπου βρίσκονται μηχανήματα για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Νωρίτερα πρόβλημα υπήρξε στο δρόμο προς Αχεντριά το οποίο αντιμετωπίστηκε τελικά, ενώ αυτή την ώρα μηχανήματα εργάζονται για την απομάκρυνση υλικών από το οδικό δίκτυο στην περιοχή της Μάρθας του Δήμου Βιάνου.

«Προς το παρόν όλα είναι υπό έλεγχο, υπάρχει επαγρύπνηση και συντονισμός των υπηρεσιών και των δήμων» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ο οποίος τόνισε ότι σε επαγρύπνηση θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο.

Στις ίδιες περιοχές καταγράφηκε νωρίτερα και χαλαζόπτωση, η οποία, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, έχει προκαλέσει προβλήματα σε ελαιοκαλλιέργειες, λίγο πριν από την έναρξη της συλλογής ελαιοκάρπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι προσεκτικοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.