Σε ποιες περιοχές επικεντρώνεται ο σχεδιασμός

Στο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει σε δύο φάσεις τη χώρα μας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

«Γίνονται συνεχείς συσκέψεις, έχουν παρθεί μέτρα με εκχιονιστικά και αλάτι, ώστε να κρατήσουμε και το εθνικό δίκτυο και τους δρόμους ανοιχτούς», δήλωσε για τις κινήσεις της Πολιτείας ο κ. Στυλιανίδης.

Σε ποιες περιοχές επικεντρώνεται ο σχεδιασμός

Σχετικά με το σε ποιες περιοχές επικεντρώνεται ο σχεδιασμός της πρόληψης για την κακοκαιρία είπε πως ανάλογα και με την πρόγνωση, «δίνουμε σημασία σε περιοχές κάτω από τη Θεσσαλία, όπως και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη θα υπάρχουν ενιαία συντονιστικά κέντρα, η Αστυνομία, ο Στρατός και η Πυροσβεστικής θα συμμετέχουν στα σχέδια που έχουν καταρτιστεί.

«Η Ελλάδα έχει το προσωπικό να ανταπεξέλθει» σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα είπε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κακοκαιρία που θα «χτυπήσει» από το Σάββατο, έρχεται φορτωμένη με πυκνές χιονοπτώσεις, ενώ η ανάπτυξη ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης θα βάλει όλη τη χώρα στην κατάψυξη.