Αττική Οδός: Απεγκλωβίστηκαν 3.500 άνθρωποι και 1.800 αυτοκίνητα

Αποζημίωση 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό

Αττική Οδός: Απεγκλωβίστηκαν 3.500 άνθρωποι και 1.800 αυτοκίνητα

Την ώρα που εκατοντάδες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, το πρωί της Τρίτης, έγινε στο Μέγαρο πρώτος απολογισμός του σαρωτικού περάσματος της κακοκαιρίας «Ελπίς» από την Αττική και όχι μόνο.

Μέχρι τις 08:00 το πρωί της Τρίτης, από την Αττική Οδό έχουν απεγκλωβιστεί 1.800 οχήματα και μένουν εγκλωβισμένα 1.200 ακόμη, τα περισσότερα από τα οποία τα έχουν εγκαταλείψει οι οδηγοί οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια του κρατικού μηχανισμού.

Συνολικά, από την Αττική Οδό έχουν απεγκλωβιστεί 3.500 άνθρωποι με την υποστήριξη του στρατού, της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Με τον προαστιακό μεταφέρονταν όλη νύχτα άνθρωποι στο αεροδρόμιο, όπου επίσης καταγράφονται εικόνες χάους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει σχέδιο απομάκρυνσής τους από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας διανεμήθηκαν από στρατό, αστυνομία, πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία 1.040 κουβέρτες, 600 μερίδες φαγητό, 5000 μπουκάλια νερό.

Αποζημίωση από την Αττική Οδό

Με την οργή των πολιτών να ξεχειλίζει για την πρωτοφανή ταλαιπωρία τους στην Αττική Οδό και την κοινωνία να «βράζει», ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.

Από την κυβέρνηση σημειώνουν πως σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.

Τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν είναι:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Αττική οδό, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και Η αποκατάσταση ηλεκτροδότησης όπου έχει κοπεί το ρεύμα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Είναι σε συνεννόηση με Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική για διευκόλυνση πρόσβασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.