ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πάνω από 1.500 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο – Λιγότερες οι καμένες εκτάσεις από πέρσι

Πάνω από 1.500 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τον Αύγουστο – Λιγότερες οι καμένες εκτάσεις από πέρσι

Δύσκολος ήταν για το Πυροσβεστικό Σώμα ο Αύγουστος του 2019 καθώς οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα πύρινα μέτωπα από αρχή του έτους, αφού συνολικά σε 31 ημέρες ξέσπασαν 1.517 πυρκαγιές.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα του Ανδριανού Γκουρμπάτση, αντιστράτηγου εν αποστρατεία του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία αναφέρει επίσης ότι από την αρχή του 2019 έως τις 31 Αυγούστου εκδηλώθηκαν 9.150 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οσον αφορά την καμένη έκταση, αυτή ανέρχεται περίπου στα 90.000 στρέμματα.

Λιγότερες οι καμένες εκτάσεις από τις πυρκαγιές

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση του κ. Γκουρμπάτση ο συγκεκριμένος αριθμός των 90.000 στρεμμάτων είναι στο 1/3 περίπου του μέσου όρου των καμμένων εκτάσεων στην Ελλάδα το διάστημα 2008-2018 που είναι 210.000 στρέμματα.

Συνολικά στην αντιπυρική περίοδο, από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Αυγούστου, εκδηλώθηκαν 4.296 πυρκαγιές με τις μεγαλύτερες καταστροφές να εντοπίζονται στην Εύβοια, όπου η φωτιά κατέκαψε συνολικά 28.890 στρέμματα δάσους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος, ο αριθμός 9.150 αγροτοδασικές πυρκαγιές είναι αυξημένος κατά 104% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.