ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι: Εντολή εκκένωσης από τον Δήμο – Κλειστή η Αθηνών-Σουνίου (βίντεο, φωτό)

Μεγάλη φωτιά στο Λαγονήσι: Εντολή εκκένωσης από τον Δήμο – Κλειστή η Αθηνών-Σουνίου   (βίντεο, φωτό)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο Λαγονήσι σε σημείο πλησίον του ξενοδοχείου Grande Resort.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και επί τόπου έχουν σπεύσει σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύονται και από εναέρια μέσα.

Ηδη ο δήμος Σαρωνικού ζήτησε από τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή απέναντι από ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi, στο 40ο χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου δήλωσε πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής και απεύθυνε έκκληση οι κάτοικοι να φύγουν από τα σπίτια τους. Η φωτιά είπε, μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους κατοίκους εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα irafina.gr, στην οδό Σφενδόνης η Αστυνομία απεγκλώβισε γυναίκα από σπίτι, η οποία είναι καλά στην υγεία της.

Εν τω μεταξύ, ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Σουνίου

Στο μεταξύ από την αστυνομία διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

«Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τον καπνό»

Ιδιοκτήτρια καταστήματος επί της Αθηνών – Σουνίου περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί από τη φωτιά στην περιοχή. Ο καπνός είναι τόσο πυκνός, που οι κάτοικοι δεν μπορούν να δουν τίποτα, όπως περιέγραψε.

«Φαίνεται ότι την έχουν κρατήσει κάπως της φωτιά. Είναι κλειστός ο δρόμος. Δεν μπορούμε να δούμε τίποτα από τον καπνό, πετούν συνέχεια ελικόπτερα.

Ζήτησαν να εκκενωθούν σπίτια, αλλά εδώ κάτω δεν ήρθε ακόμη η φωτιά. Δεν κατέβηκε στον παραλιακό δρόμο η φωτιά. Μέσα στα σπίτια είναι, λίγο παραπάνω. Από το ξενοδοχείο έχουν βγει και βρέχουν τον δρόμο«, τόνισε.


https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1172461965287014400


https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=G75uayGQ4xI

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή φώτο-βίντεο: Forum στο δήμο Σαρωνικού

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.