Oριοθετήθηκε η φωτιά στην Κέρκυρα – Συνελήφθη 55χρονος για εμπρησμό

Oριοθετήθηκε η φωτιά στην Κέρκυρα – Συνελήφθη 55χρονος για εμπρησμό

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δύσβατη, δασώδη, περιοχή στους Καλαφατιώνες, στη Μέση Κέρκυρα, αφήνοντας πίσω της περισσότερα από 30 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και εγκαταλειμμένου ελαιώνα.

Για περίπου οχτώ ώρες οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ για πολλές ώρες γινόταν εναέριες διαδοχικές ρίψεις επιβραδυντικών χημικών και νερού, από τέσσερα πετζετέλ και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «η φωτιά ήταν πολύ δύσκολή λόγω της περιοχής που εξελισσόταν, αλλά έχει οριοθετηθεί. Στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας καθώς και της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας».

Την ίδια ώρα αιτία της φωτιάς φέρεται πως ήταν η σπίθα που ξέφυγε από αλυσοπρίονο που χρησιμοποίησε κάτοικος της περιοχής για να κόψει κλαδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, πήρε τακτική δικάσιμο και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.