Θεσσαλονίκη: Εννέα διασώσεις από την πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας – 150 κλήσεις για άντληση υδάτων (φωτο)

Θεσσαλονίκη: Εννέα διασώσεις από την πυροσβεστική λόγω κακοκαιρίας – 150 κλήσεις για άντληση υδάτων (φωτο)

Μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από κλιμάκια της Πυροσβεστικής κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία το βράδυ της Πέμπτης στην πόλη.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση. Σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις επενέβησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κυρίως και ισόγειους χώρους. Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί (20/9) σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.

Εννέα διασώσεις από την πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από χθες το βράδυ εννέα διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Τεράστιοι όγκοι λάσπης και άλλα φερτά υλικά κατέληξαν μέσα σε σπίτια στους Ανθόκηπους, κάτω από την αερογέφυρα Σταυρούπολης, όταν υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή.

Στο μεταξύ, με μεγάλη δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες διεξάγεται η κίνηση στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς ανατολικά, εξαιτίας πολλαπλών συγκρούσεων οχημάτων που συνέβησαν από το πρωί και αποδίδονται στην ολισθηρότητα του οδοστρώματος μετά την βροχόπτωση, αλλά και την περιορισμένη ορατότητα.

Τα περιστατικά -μόνο με υλικές ζημιές- έγιναν στο τμήμα της περιφερειακής από Τούμπα έως την Πυλαία, ενώ το μποτιλιάρισμα φτάνει έως την Τριανδρία, όπου υπάρχουν τροχονόμοι που κάνουν εν μέρει εκτροπή της κυκλοφορίας.

«Δίπλωσε» νταλίκα

Πιο χαρακτηριστικό είναι το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη νταλίκα η οποία προσέκρουσε σε προστατευτικό στηθαίο δεξιά του δρόμου κι «έγειρε», ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω της άλλο όχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.