Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δάσος στην Κάρυστο – Επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα (upd)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δάσος στην Κάρυστο – Επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα (upd)

(Ανανέωση 14:39) Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Κάρυστο, όπου επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Το μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδος απέχει τρία χιλιόμετρα από το χωριό Κατσαρώνι.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε ότι στην περιοχή πνέουν σχετικά ισχυροί άνεμοι και πως ήδη επιχειρούν 2 με 3 οχήματα. Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή της Καρύστου πνέουν άνεμοι ισχύος 5 μποφόρ.

Για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη μίλησε στο evima ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και πως δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί.

Στην κατάσβεση συμβάλλουν και η εθελοντική ομάδα Καρύστου αλλά και υδροφόρες του δήμου.Να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή της Καρύστου έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές στο παρελθόν από πυρκαγιές.

Το tweet της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Κάρυστο:

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1276102814066974726?s=20


Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Καρύστου, στη νότια Εύβοια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, με κυρίως χαμηλή βλάστηση, κοντά στην περιοχή Κατσαρώνι (προς Μαρμάρι).

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε σήμα ώστε να σπεύσουν στο μέτωπο 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, οι δόθηκε εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις. Πλέον προς την πυρκαγιά στην Κάρυστο κατευθύνονται 15 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ανέφερε ότι στην περιοχή πνέουν σχετικά δυνατοί άνεμοι και πως ήδη επιχειρούν 2 με 3 οχήματα. Να σημειωθεί ότι η Κάρυστος έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές στο παρελθόν από πυρκαγιές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.