Μεγάλη πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης απειλεί σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο)

Μεγάλη πυρκαγιά στις Σάπες Ροδόπης απειλεί σπίτια – Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο)

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχει προκαλέσει πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (09/07) στις Σάπες Ροδόπης, σε δασική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού Ποντίων Σαπών, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει κοντά στα σπίτια.

Σε αυτό το πλαίσιο,, η τοπική ενορία έχει ανοίξει τις πόρτες της για να μπει κόσμος. Το ίδιο και οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι με τις έδρες τους.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση, με το πέρασμα της ώρας ενισχύθηκε και αυτή την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεση 53 πυροσβέστες, 18 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 3 καναντέρ και μηχανήματα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, όλοι οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή μέρη και γίνεται πραγματικός αγώνας για να διασφαλιστούν όλες οι περιουσίες στον οικισμό Ποντίων Σαπών.

Συνδρομή παρέχουν και υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι που φτάνουν στα 5 μποφόρ και δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Επί ποδός στην πρώτη γραμμή βρίσκεται κι ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ενώ πέραν της πυροσβεστικής, στην επιχείρηση συμμετέχουν Αστυνομία, Πολιτική Προστασία, Δήμος Μαρωνείας – Σαπών, Δασοφύλακες και εθελοντές. Συνδράμουν και οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Αρριανών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εστίες της φωτιάς είναι τουλάχιστον πέντε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.