ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο) (upd)

Εύβοια: Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κάρυστο – Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο) (upd)

(upd 14:07): Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η πυρκαγιά στους Ραπταίους της Καρύστου, καθώς οι άνεμοι έχουν κάνει την κατάσταση κατά πολύ χειρότερη.

Επίγεια κι εναέρια μέσα έχουν ρίξει το βάρος τους σε συγκεκριμένο σημείο, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τον οικισμό Δήλησο.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες του δήμου Καρύστου, ιδιώτες, εθελοντές και εναέρια μέσα 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα Καναντέρ.

Σύμφωνα με το evima.gr η πυροσβεστική ενημέρωσε κατοίκους του οικισμού Δήλησος να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση καθώς η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο, ένα πύρινο μέτωπο κατακαίει την Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα την δασική έκταση στους Ραπταίους.

Μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων η ευρύτερη περιοχή της Καρύστου έχει δοκιμαστεί άλλες δύο φορές από τις φωτιές και η σημερινή -δυστυχώς- έχει σύμμαχο τον ισχυρό άνεμο που πνέει στο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντικές ομάδες, ενώ αναμένεται και η συνδρομή από αέρος. Επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης σπεύδουν από την Χαλκίδα και το Αλιβέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.