Φωτιά σε δασική έκταση στην Κω

Φωτιά σε δασική έκταση στην Κω

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών, στην Κω.

Στο σημείο, επιχειρούν πέντε οχήματα με 12 πυροσβέστες, ενώ από αέρος συνδράμει στην κατάσβεση ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά καίει βλάστηση και πουρνάρια και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1282580682942885888

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς σήμερα Δευτέρα, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος για να ξεσπάσουν πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο «κόκκινο» βρίσκονται 8 περιοχές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Αττική,
  • Βοιωτία,
  • Εύβοια,
  • Λέσβο,
  • Χίο,
  • Σάμο,
  • Ικαρία και
  • Κρήτη

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.