ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κέρκυρα: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου (φώτο)

Κέρκυρα: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου (φώτο)

(upd) Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα ξέσπασε πυρκαγιά στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, στην Κέρκυρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (31/07) στο χώρο του ΧΥΤΑ και στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ ένα ελικόπτερο από το Άκτιο και δύο Πετζετέλ πραγματοποιούν ρίψεις νερού από τον αέρα.

Η φωτιά τέθηκε εν τέλει υπό έλεγχο, με τη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου να αναφέρει: «Αυτήν τη στιγμή γίνεται χωματοκάλυψη στις εστίες της φωτιάς από τις ερπηστριοφόρες, ώστε να μην υπάρχει αναζωπύρωση».

Η πυροσβεστική είχε ήδη δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες για να μην επεκταθεί στα δεματοποιημένα απορρίμματα που βρίσκονται κοντά. Την περιοχή κάλυψε από την πρώτη στιγμή πυκνό νέφος και η οσμή ήταν αφόρητη, ενώ η δήμαρχος έδωσε εντολή κάτοικοι της περιοχής που δεν έχουν να πάνε σε συγγενικά σπίτια απόψε να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, έκαναν λόγο για εμπρησμό και δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν να μπουν στο ΧΥΤΑ απορριμματοφόρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά -και σε αυτήν την περίπτωση- άναψε με την αλλαγή της βάρδιας των εργαζομένων στην εγκατάσταση. Την προηγούμενη φορά ήταν λίγο μετά τις 22:00, τώρα ήταν λίγο μετά τις 18:00.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.