ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κολιάκι – Δεν απειλείται το Θέατρο της Επιδαύρου (φώτο)

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Κολιάκι – Δεν απειλείται το Θέατρο της Επιδαύρου (φώτο)

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Επίδαυρο, για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (31/07) σε δασική έκταση στην περιοχή Κολιάκι Αργολίδας.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας θα συνεχίσουν να δίνουν «μάχη» όλη τη νύχτα, ώστε να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με δεκατρία οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο αεροσκάφη, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Λόγω των ισχυρών ανέμων υπήρξαν φόβοι μήπως οι φλόγες κινηθούν είτε προς το Θέατρο Επιδαύρου στο Λυγουριό είτε προς το Μοναστήρι Καλάμι.

«Το πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι φυσούσε από διαφορετικές κατευθύνσεις και ο αέρας είχε μια αλλοπρόσαλλη κατεύθυνση. Για αυτό ήταν επικίνδυνη, γιατί μπορούσε να πάει είτε προς το Καλάμι είτε να περάσει τα βουνά και να κατευθυνθεί προς το Θέατρο της Επιδαύρου, που η καταστροφή θα ήταν τραγική. Για αυτό το λόγο έπεσε πάνω η πυροσβεστική με όλες τις δυνάμεις και με τα εναέρια μέσα και κατάφερε να την περιορίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαλτέζος, που έσπευσε στο σημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.