Κερατέα: Η επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς – Δείτε εικόνες

Κερατέα: Η επόμενη μέρα της μεγάλης φωτιάς – Δείτε εικόνες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Κερατέας και έκαψε περιοχές όπως η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια και η Δροσιά, η επόμενη μέρα δείχνει το μέγεθος της καταστροφής.

Οικισμοί εκκενώθηκαν, σπίτια καταστράφηκαν και κάηκαν δεκάδες στρέμματα γης από την πυρκαγιά, που τέθηκε σε έλεγχο από την πυροσβεστική το πρωί της Πέμπτης.

Πάνω από 30 σπίτια, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ αρκετά είναι εκείνα τα οποία κάηκαν. Στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση και από το πρωί συνεργεία της ΔΕΗ αντικαθιστούν τις καμένες κολόνες με καινούριες, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Κάτοικος της περιοχής μιλησε στο και κατήγγειλε εμπρησμό: «Αυτό που γνωρίζουμε και έχουμε πει στην Πυροσβεστικη είναι πως υπήρχε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν πριν τη φωτιά και έριχνε βενζίνη».

Τόνισε ακόμη πως υπάρχουν πληροφορίες πως στην περιοχή βρέθηκα και στουπιά με βενζίνη. «Έχουμε πει πράγματα στην Πυροσβεστικη. Τα σπίτια μας καταστράφηκαν. Κάποιοι προλάβαμε να φύγουμε ακριβώς την τελευταία στιγμή», μας λέει άλλος κάτοικος της περιοχής. «Προλαβα και απομάκρυνα τα παιδιά και τη γυναίκα μου και στη συνέχεια γύρισα πίσω για να σώσω το σπίτι της οικογένειας μας», ανέφερε ακόμη ένας κάτοικος της περιοχής.

Η έρευνα του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικης είναι σε εξέλιξη για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη και ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά, η οποία είναι αυτή την ώρα σε ύφεση.

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εικόνα στην περιοχή της Κερατέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.