ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Χαρδαλιάς: «Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο – Παραμένουν σε ισχύ στην Αττική»

Ν.Χαρδαλιάς: «Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο – Παραμένουν σε ισχύ στην Αττική»

Την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να άρει τα περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι η εικόνα στα δύο νησιά έχει βελτιωθεί σημαντικά και ευχαρίστησε τους κατοίκους για την τήρηση των οδηγιών.

Παράλληλα έκανε έκκληση στους κατοίκους Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας και Πέλλας να τηρήσουν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα που αποφασίστηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα.

Αυτά είναι:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε ειδικό καθεστώς παραμένουν η Λέσβος, η Ζάκυνθος, η Μύκονος, η Χαλκιδική, τα Χανιά και το Ηράκλειο και ανά τρεις μέρες θα επαναξιολογείται η κατάσταση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως παρατείνονται τα μέτρα και στην Αττική.

Ποια μέτρα παρατείνονται στην Αττική:

– Απόσταση – χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους

– Αποστάσεις σε παραλίες

– Προσωρινά μέτρα για εκκλησίες και αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής

– Αναστολή πανηγυριών

– Αναστολή επισκεπτηριων σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

– Μέτρα τήρησης αποστάσεων σε ΚΥΤ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Συνάθροιση μέχρι 9 άτομα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.