Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Σε 5χλμ το πύρινο μέτωπο (βίντεο)

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη – Σε 5χλμ το πύρινο μέτωπο (βίντεο)

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που κατακαίει δασικές εκτάσεις στο ύψος του χωριού Νίψα, στην Αλεξανδρούπολη, με την «μάχη» των πυροσβεστών να βρίσκεται στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και πρόεδρο του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρη Πέτροβιτς, η φωτιά έχει περιοριστεί κάπως αλλά ακόμα πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

«Η περιοχή είναι πάρα πολύ δύσβατη. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα» πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς μιλώντας στο MEGA. Το μεγάλο μέγεθος του πύρινου μετώπου αποδεικνύεται από το ότι εκτείνεται στα πέντε χιλιόμετρα.

Μετά τα μεσάνυχτα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το ένα μέτωπο της φωτιάς, επικεντρώνοντας πλέον τις προσπάθειές τους στο δεύτερο μέτωπο.

Οι κάτοικοι στην περιοχή έχουν ενημερωθεί να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ωστόσο μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα, δεν είχε κριθεί σκόπιμο να ενεργοποιηθεί η επιχείρηση εκκένωσης.

Η κινητοποίηση των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, με 56 πυροσβέστες και 11 οχήματα να επιχειρούν στο σημείο.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, γίνεται η προσπάθεια δημιουργίας ζώνης πυρασφάλειας προκειμένου να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς, η οποία κατευθύνεται προς τον οικισμό της Νίψας.

​«Αν οι φλόγες περάσουν τον υδροταμιευτήρα υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί ο οικισμός και είμαστε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσής του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μπήκαν 11 φωτιές τις τελευταίες ημέρες

Ο κ. Πέτροβιτς πάντως εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τις τελευταίες 10 ημέρες είχαμε κάθε ημέρα πυρκαγιά.

«Όταν βλέπεις για ένα χρονικό διάστημα φωτιές σε διάφορα σημεία του νοτίου Έβρου, βρίσκεις και κατασκήνωση από διερχόμενους μετανάστες σε κάποια από αυτές τις φορές, βρήκαμε και σημάδια κάλυψης φωτιά που είχαν βάλει με χώμα, είναι προς προβληματισμό» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας, δηλώνει από το σημείο της πυρκαγιάς, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η φωτιά κινείται νοτιοδυτικά και σε δύο μέτωπα, με το κυρίως μέτωπο προς το φράγμα του Διποτάμου, στην περιοχή του Δρυμού. Οι δυνάμεις, χωματουργικά και πυροσβεστικά μηχανήματα βρίσκονται στο δρόμο προς το φράγμα του Διποτάμου προκειμένου ν’ αναχαιτίσουν εκεί τις φλόγες. Παράλληλα, χωματουργικό μηχάνημα επιχειρεί και στο δεύτερο μέτωπο της φωτιάς, στο ρέμα του “Καβουρατζή”. Σε ότι αφορά τη βλάστηση, σημειώνει ότι στην περιοχή υπάρχει ποικιλομορφία, δρυοδάσος, φυτείες ακακίας και αγροτικές καλλιέργειες».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η φωτιά έχει προκαλέσει σημαντική καταστροφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καπνός είναι αισθητός εντός της Αλεξανδρούπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.