Ν.Χαρδαλιάς: «Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία»

Ν.Χαρδαλιάς: «Δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μίλησε σε έκτακτη ενημέρωση για την κακοκαιρία που χτύπησε την Ελλάδα, ανακοινώνοντας πως μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός είναι δύο νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία.

«Το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, . Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την Κρήτη ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερε συμπεράσματα ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας της Λακωνίας των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. «Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Γίνεται μια προσπάθεια που ναι μεν είναι δύσκολη αλλά δείχνει να ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ώρες. Παραμένουμε σε εγρήγορση, παραμένουμε σε ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή. Η πολιτική προστασία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ξέρουμε να δίνουμε τον αγώνα μας και παραμένουμε παρόντες», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας της κακοκαιρίας ο κ. Χαρδαλιάς είπε: «Από το πρωί ήδη τρέξαμε τρεις διαφορετικές συσκέψεις. Φεύγουν κλιμάκια κυβερνητικά στις περιοχές αυτές, ήδη δίνουμε μεγάλο αγώνα για να αποκατασταθούν οι ηλεκτροδοτήσεις ειδικά στα νησιά και ταυτόχρονα κάποιες περιοχές που είναι αποκομμένες να εξασφαλίσουμε όλα όσα χρειάζονται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.