ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έβρος: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην πυρκαγιά της Λευκίμμης- Φόβοι για το δάσος τη Δαδιάς (upd – βίντεο)

Έβρος: Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στην πυρκαγιά της Λευκίμμης- Φόβοι για το δάσος τη Δαδιάς (upd – βίντεο)

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του χωριού Λευκίμμη Σουφλίου, αφού παρά την παρουσία ισχυρών εναέριων πυροσβεστικών μέσων και επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, λόγω των δυνατών ανέμων υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και οι φλόγες βρίσκονται γύρω από το χωριό.

Η φωτιά κινείται προς το προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς.​

Αυτή την στιγμή έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υπάρχουν 17 οχήματα, 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 Ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν σημαντικά τόσο υδροφόρες του δήμου Σουφλίου, αλλά και μηχανήματα έργου, τα οποία δημιουργούν αντιπυρικές ζ.ώνες γύρω από την Λευκίμμη, αφού υπάρχει φόβος μήπως κινδυνέψει το χωριό.

Οι “μάχες” με τις φλόγες είναι συνεχείς και δύσκολες για τους Πυροσβέστες, αφού αλλάζει συνέχεια η κατεύθυνση των ανέμων. Υπάρχει ετοιμότητα μήπως χρειαστεί να γίνει εκκένωση του χωριού, αν η φωτιά πλησιάσει επικίνδυνα στα σπίτια, ενώ οι προσπάθειες είναι πριν νυχτώσει και όσο υπάρχον τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο, γιατί μετά τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από το σημείο του πεδίου βολής στην Λευκίμμη είναι τόσο μεγάλη, που οι καπνοί της φαίνονται μέχρι και στην… Ορεστιάδα,. όπως δείχνει η φωτογραφία την οποία έστειλε αναγνώστης του Evros-news.gr από την πόλη.

Στο μεταξύ, μια δεύτερη φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή του Έβρου το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στο χωριό Πυλαία Φερών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δασική έκταση, χωρίς να απειλεί, για την ώρα τον οικισμό, ενώ επιχειρούν 5 οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.