Δεν κοιμήθηκαν στην Σάμο – Δεκάδες οι μετασεισμοί – Θρήνος με 2 νεκρά παιδιά

Δεν κοιμήθηκαν στην Σάμο – Δεκάδες οι μετασεισμοί – Θρήνος με 2 νεκρά παιδιά

Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που στοίχισε τη ζωή σε δύο παιδιά στη Σάμο όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε.

Η πλειοψηφία των μετασεισμών παρατηρείται στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου. Ένας από αυτούς ήταν και ο μετασεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στις 03:40 σε απόσταση 31 χιλιομέτρων δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν συνεχώς το φαινόμενο καθώς οι επόμενες 48 ώρες θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξή του.

Οι κάτοικοι του νησιού το βράδυ που πέρασε διανυκτέρευσαν έξω από τα σπίτια τους και μακριά από τις περιοχές που έχουν κριθεί επικίνδυνες για να μην κινδυνεύσουν σε περίπτωση ισχυρού μετασεισμού.

Ο Δήμαρχος δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης περιγράφοντας την εφιαλτική κατάσταση που βιώνει το νησί μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδο ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής: «Η κατάσταση δεν είναι απλά δύσκολη. Είναι… μαύρη. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά το χειρότερο είναι πώς θρηνούμε την απώλεια δύο ψυχών. Δύο νέων παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα».

Όπως τόνισε σε ολόκληρο το νησί έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε πολλά κτήρια (σπίτια, σχολεία, ναοί) ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζουν να ταρακουνούν τη Σάμο.

Τέλος, αναφέρθηκε και στην πολιτεία που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στο νησί, τόσο με τον υφυπουργό Πολιτική Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο τους όσο και με το τηλεφώνημα συμπαράστασης που δέχθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου είναι το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς μπορεί να σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός έως και 6 Ρίχτερ.

Θρήνος σε όλη την Ελλάδα για τα δύο παιδιά

Τα 6,7 Ρίχτερ που «χτύπησαν» τη Σάμο το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο παιδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μαθητές, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν καταπλακώθηκαν από τοίχο που κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης της Σάμου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.