Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εννέα δήμοι

Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εννέα δήμοι

Η Περιφέρεια Ηπείρου, εισηγήθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με γρήγορες διαδικασίες οι ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες και συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Την ανακοίνωση αυτή, έκανε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σήμερα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία ελήφθησαν αποφάσεις για τις πρώτες παρεμβάσεις άρσης καταπτώσεων σε Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, Ανθοχώρι Μετσόβου, Βάρδα ποταμό, Κάψαλα Άρτας, Ρετσιανά- Καστανιά Άρτας, Βούρμπιανη, Ανήλιο.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως αφορούν τις ορεινές περιοχές, καθώς, εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις έχουν περιοριστεί σε λίγες μόνο βουνοκορφές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη, με προηγούμενη απόφαση της Πολιτικής Προστασίας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου του Δήμου Νικ. Σκουφά, οι οποίες επλήγησαν πρόσφατα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.