ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τα μέτρα για το άνοιγμα μουσείων, θεάτρων και θερινών σινεμά – Τι ανακοίνωσε ο Ν.Χαρδαλιάς

Τα μέτρα για το άνοιγμα μουσείων, θεάτρων και θερινών σινεμά – Τι ανακοίνωσε ο Ν.Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσημα τις ημερομηνίες για το άνοιγμα των μουσείων, των θεάτρων και των θερινών σινεμά, αλλά και τα απαραίτητα μέτρα.

Συγκεκριμένα τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου, τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου και τα θέατρα στις 28 Μαΐου με πληρότητα 75%, ενώ στις 28 Μαΐου ξεκινούν και τα ζωντανά θεάματα και οι συναυλίες με πληρότητα 50% και όλοι καθήμενοι.

Παράλληλα στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία, αλλά και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο ανοίγουν:

  • Από αύριο Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες και μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη για τα καταστήματα άνω των 500 τμ.
  • Δευτέρα 10 Μαΐου ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, με βεβαίωση self test κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, καθώς και χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους και διαφορετικά διαλείμματα.
  • Δευτέρα 10 Μαΐου ξεκινά η δια ζώσης διδασκαλία στα φροντιστήρια για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ξένων γλωσσών για εξετάσεις διπλωμάτων.
  • Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία
  • Στις 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα
  • Στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα δημόσια θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους με μόνο καθήμενους και με 50% πληρότητα
  • Στις 17 Μαΐου ανοίγουν τα ωδεία
  • Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοι σταθμοί
  • Επίσης 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.
  • Από 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος της πιστοποίησης απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.
  • Στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.