ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες οι Έλληνες στρατιωτικοί που φυλάνε τα σύνορα στον Έβρο

Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες οι Έλληνες στρατιωτικοί που φυλάνε τα σύνορα στον Έβρο

Απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που φυλάνε τα σύνορά μας, για να μην μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες, όπως αποκαλύφθηκε στην πρόσφατη συνάντηση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ) με τον αντιπεριφερειάρχη Εβρου Δημήτριο Πέτροβιτς.

Αποτελεί μεγάλη ντροπή να είναι απλήρωτοι οι φύλακες των συνόρων μας και να υπάρχουν απαιτήσεις να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους, κάτι όμως που κάνουν με μεγάλη αυταπάρνηση, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει χρήματα τόσους μήνες…

Ο πρόεδρος Νικόλαος Παναγιωτίδης και τα μέλη του Δ.Σ. ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Πέτροβιτς για τα προβλήματα του κλάδου των στρατιωτικών και διατύπωσαν τις θέσεις και προτάσεις της ΕΣΠΕΑΜ/Θ σε θέματα που άπτονται του κοινού ενδιαφέροντος και ταλανίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα σε αυτό της αποζημίωσης υπηρεσιών περιπόλων αποτροπής μεταναστευτικών ροών στα σύνορα στον Εβρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτίδης τόνισε στον αντιπεριφερειάρχη το έντονο πρόβλημα που απασχολεί τα στελέχη που υπηρετούν στα σύνορα του Εβρου, οι οποίοι εκτελούν υπηρεσίες εντός της Ζώνης Ασφάλειας Προκάλυψης (ΖΑΠ) για την αποτροπή παράνομων μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας και παραμένουν απλήρωτοι από τον Ιούλιο του 2020 και για περισσότερους από 15 μήνες!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά το θέμα των απλήρωτων υπηρεσιών στα σύνορα του Εβρου, ο κ. Πέτροβιτς χαρακτήρισε πολύ σωστή και αναγκαία την υλοποίηση της πρότασης της ΕΣΠΕΑΜ/Θ και δεσμεύθηκε ότι θα τη στηρίξει σθεναρά κατά τις συναντήσεις του τόσο με τους πολιτικούς όσο και με τους στρατιωτικούς φορείς της περιοχής. Τόνισε δε ότι το γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Εβρου θα είναι πάντοτε ανοιχτό για έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.