Επιστολή τ. ανώτατου Αξιωματικού του ΕΣ για το «πανηγυράκι» της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο

Επιστολή τ. ανώτατου Αξιωματικού  του ΕΣ για το «πανηγυράκι» της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο

Όταν ήμουν νέος άκουγα ότι τα άλογα τα σκοτώνουν όταν γερνάνε, ασφαλώς δεν το πίστευα θεωρώντας ότι ήταν μυθιστορηματικού χαρακτήρα ατάκα και ποτέ δεν το εφάρμοσα σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού μου βίου.

Παρόλα αυτά την τελευταία διετία παρατηρώ ότι τουλάχιστον ο Στρατός Ξηράς πιθανώς να διακατέχεται από αυτό το σύνδρομο που προανέφερα, σε αντίθεση με την Αεροπορία και το Ναυτικό όπου τουλάχιστον στους τελευταίους εορτασμούς τους είδαμε πληθώρα αποστράτων όλων των βαθμίδων.

Καταλήγω δε σε αυτό διότι δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά πώς στους επίσημους εορτασμούς του Στρατού ξηράς (Αγ. Γεώργιος – Αγ Βαρβάρα) αλλά και σε άλλες σημαντικές στιγμές του, (στη τελετή παράδοσης των πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων από τις ΗΠΑ ή την Αλεξανδρούπολη πριν από λίγες μέρες κά) δεν καλούνται επίτιμοι αρχηγοί του ΓΕΣ και του ΓΕΕΘΑ πού προέρχονται από το Στρατό όπως επίσης και απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί( που συνέβαλαν σε αυτές τις δράσεις.

Τελευταίο γεγονός ήταν η γιορτή της Αγίας Βαρβάρας που είναι ο επίσημος εορτασμός του Πυροβολικού στον Στρατό Ξηράς όπου δεν εκλήθη κανένας εκ των παραπάνω και είναι ένα ακόμα θεσμικό ατόπημα όπως και συνέχιση της καταστρατήγηση του πρωτοκόλλου.

Η παρουσία Αποστράτων σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις έχει σκοπό την διασύνδεσή τους εν ενεργεία, δηλαδή της ιστορίας με το παρόν και το μέλλον του στρατού και ουσιαστικά δίνει το απαραίτητο ηθικό στους εν ενεργεία για να συνεχίσουν το δύσκολο εργο τους διοτι βλεπουν το ενδιαφερον κσι την ιστορική συνέχεια.

Ελπίζω δε να μην χρησιμοποιηθεί η δικαιολογία των υγειονομικών πρωτοκόλλων διότι ήδη με πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορείς να εισέλθεις όπου επιθυμείς και κάτι ανάλογο θα μπορούσε να έχει συμβεί και για αυτή την εκδήλωση.

Καταλήγοντας όπως και να χαρακτηριστεί αυτό είτε σαν τοξικότητα ή αδιαφορία ή αλαζονεία ή φόβος ή επιτηδευμένη σχεδίαση ή κακία ή ανοησία είναι καταδικαστέο και ελπίζω κάποιοι να το αντιληφθούν και να δράσουν ανάλογα στο μέλλον

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανώτατος Επίτιμος Αξκός ΣΞ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.