ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

”Η σχέση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι αδελφική”

”Η σχέση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι αδελφική”

«Η σχέση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι στενή και αδελφική και σε όλους τους τομείς αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας) της Ελλάδας, στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Φώτη Φωτίου.

«Έχω να βρεθώ εδώ περίπου 40 χρόνια, από τότε που μικρός μαθητής, βρισκόμουνα στην ελληνική Αμμόχωστό, γι’ αυτό και είναι βαθιά η συγκίνησή μου» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός, τα κύρια θέματα, που συζήτησαν με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, ήταν οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, για την οποία -όπως δήλωσε ο κ. Φωτίου- επιβάλλεται ο επανασχεδιασμός στη βάση των νέων στρατηγικών δεδομένων και των εξελίξεων στην περιοχή.

«Είναι πλέον γεγονός ότι τα νέα στρατηγικά δεδομένα όπως και οι εξελίξεις στην περιοχή, επιβάλλουν τον επανασχεδιασμό αυτής της αμυντικής συνεργασίας. Επιβάλλεται, λοιπόν, η συνεργασία μας να αναπτυχθεί και να αναθεωρηθεί στη βάση αυτών των νέων δεδομένων, των καθημερινών αμφισβητήσεων και απειλών από την Τουρκία όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου» είπε ο Κύπριος υπουργός και προσέθεσε ότι κοινός στόχος είναι οι ήδη στενότατες σχέσεις των δυο χωρών, όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, να αξιοποιηθούν και να ενισχυθούν περαιτέρω για την επίτευξη της σταθερότητας, της ειρήνης, της ανάπτυξης και της προόδου στην περιοχή.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε, επίσης, με τον αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση στο ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς) και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Επίσης, κατέθεσε στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο στρατιωτικό κοιμητήριο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας» και επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), στη Μαλούντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.