“Kαμπανάκι” από Σ.Γκίκα για προσωπικό ΕΔ

“Kαμπανάκι” από Σ.Γκίκα για προσωπικό ΕΔ

Τον «κώδωνα του κινδύνου», αν συνεχιστούν οι περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, κρούει ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και εκ των βασικών συντακτών του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την Άμυνα, Στέφανος Γκίκας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό START της ΒΔ Ελλάδας, o Στέφανος Γκίκας αν και εκτίμησε ότι σήμερα – παρά τις περικοπές – οι Ένοπλες Δυνάμεις «μπορούν επιτυχώς να ανταποκριθούν στα επιχειρησιακά τους έργα», προειδοποίησε ότι «αν οι περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες και στα εξοπλιστικά προγράμματα συνεχιστούν, τότε σε πολύ λίγα χρόνια το επιχειρησιακό κενό στην Άμυνα θα είναι δυσαναπλήρωτο…».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο κ. Γκίκας ρωτήθηκε για την πρόσφατη έγκριση από το ΚΥΣΕΑ, της Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων και ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις για την κατάργηση ορισμένων Δομών, η Νέα Δομή ενισχύει τις Μονάδες στον Έβρο και στα Νησιά, και εν τέλει αυξάνει την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι το ζητούμενο.».

Παραδέχτηκε τέλος ότι οι πρόσφατες διπλές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. «είναι δυσανάλογες και εν πολλοίς άδικες» και υπογράμμισε την δέσμευση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι από τις πρώτες κοινωνικές ομάδες που θα «διορθωθούν οι αδικίες και θα αποδοθούν τα οφειλόμενα», θα είναι οι ένστολοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.