Νεα περίπτωση απομάκρυνσης αξιωματικών στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Νεα περίπτωση απομάκρυνσης αξιωματικών στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Το αμερικανικό ναυτικό έχει θέσει σε διαθεσιμότητα δυο ναυάρχους λόγω υποψίας  σκανδάλου δωροδοκίας ενώ ήδη για την ίδια υπόθεση έχουν απομακρυνθεί άλλοι τρείς ανώτατοι αξιωματικοί.

Οι κατηγορίες αφορούν περιπτώσεις πορνείας και δωροδοκίας, ενώ οι παρόμοιες περιπτώσεις έκνομης συμπεριφοράς έχουν αυξηθεί από το 2008, σύμφωνα με στατιστικές του Πενταγώνου, προβληματίζοντας την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι αξιωματικοί που ανακρίνονται είναι ο υποναύαρχος Ted Branch, διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφοριών του ναυτικού και ο αντιναύαρχος Bruce Loveless, διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Πληροφοριών. Οι αξιωματικοί κατηγορούνται για ανάρμοστη και παράνομη σχέση με εταιρεία που έπαιρνε συμβόλαια από το ναυτικό υπερχρεώνοντας το δημόσιο με εκατομμύρια δολάρια ενώ δωροδοκούσε αξιωματικούς των προμηθειών με ιερόδουλες και χρήματα προκειμένου να κερδίζει συμβόλαια. Ακόμα σε κανέναν από τους δυο δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες αλλά υπάρχουν σοβαρές υποψίες οι οποίες όμως αφορούν την θητεία τους πριν αναλάβουν τα παρόντα πόστα.

Μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί τρείς αξιωματικοί με την κατηγορία της αποκάλυψης απόρρητων πληροφοριών σε Μαλαισιανό ιδιοκτήτη αμυντικής εταιρείας με αντάλλαγμα εισιτήρια για κοντέρτα, ιερόδουλες και άλλα «δώρα». Η μαλαισιανή εταιρεία Glenn Defence Marine Asia Ltd εξυπηρετούσε και υποστήριζε μονάδες του αμερικανικού ναυτικού στην νοτιοανατολική Ασία και τα συμβόλαια που κέρδισε όλο αυτό το διάστημα ήταν αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πληροφορίες αφορούσαν κινήσεις πλοίων και προγραμματιζόμενες μετασταθμεύσεις τους. Οι τρείς αξιωματικοί είναι δυο πλωτάρχες και ένας πράκτορας της γνωστής, από την τηλεοπτική σειρά, NCIS.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο το 2008 καταγγέλθηκαν 294 υποθέσεις απιστίας προς το στράτευμα, ενώ σε 40 έχει ήδη αποδοθεί δικαιοσύνη. Το 2012 καταγγέλθηκαν 321 περιπτώσεις και σε 83 από αυτές απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Παράλληλα, έχουν αυξηθεί και οι περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων (46% άνοδος από το 2012).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.