Αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία της Πυροσβεστικής

Αιφνιδιαστική αλλαγή στην ηγεσία της Πυροσβεστικής

Τουλάχιστον αιφνίδια μπορεί να χαρακτηριστεί η απομάκρυνση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρη Γεωργακόπουλου, ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Τη θέση του κ. Γεωργακόπουλου καταλαμβάνει ο μέχρι τώρα υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Συν τοις άλλοις, αναμένονται μικρής κλίμακας αλλαγές στις ανώτατες θέσεις του Σώματος για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Στις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής ακόμα αναζητούν τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση λίγες ημέρες μετά τα θετικά σχόλια του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια για τα αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου και περίπου δυο μήνες πριν τις κρίσεις των αξιωματικών του Σώματος.

Όπως λέγεται, υπήρχε εργασιακή ηρεμία και δεν υπήρχε κανενός είδους πρόβλημα μεταξύ Αρχηγού και προσωπικού. Ορισμένοι ωστόσο σημείωναν πως ενδεχομένως του “χρεώθηκε” ότι κωλυσιεργούσε στην προώθηση ορισμένων ζητημάτων και χαρακτηρίζουν την αλλαγή ως “γραφειοκρατικού χαρακτήρα”.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι από τις πληροφορίες προκύπτει ότι και για το ίδιο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος η απομάκρυνση Γεωργακόπουλου ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Αρχηγό του Σώματος και σημείωσε ότι “αναλαμβάνει την ηγεσία του, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή, όπου το Σώμα ταλανίζεται από τα μεγάλα και χρόνια προβλήματα, όπως η βαθιά οικονομική ύφεση, η φτώχεια του προσωπικού, η τριχοτόμηση, η ένδεια σε πιστώσεις, οι θεσμικές αγκυλώσεις και το αναχρονιστικό του θεσμικού πλαισίου. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσια Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αυτό που πρέπει να αλλάξει και να αντικαταστήσει είναι τη μνημονιακή πολιτική και να ενισχύσει με έργα άμεσα το Πυροσβεστικό Σώμα και το πυροσβεστικό προσωπικό”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.